lauantaina, joulukuuta 15, 2007

Blogit ja sanomalehdet



Olen tottunut lukemaan Suomessa asuessanikin useita sanomalehtiä, myös ulkomaisia. Luen yleensä niitä sanomalehtiä, joita saan pojiltani päivän pari vanhentuneina. Kuvassa näkyy myös Financial Times, jota olen lukenut vuosikaudet, varsinkin viikonloppunumeroa, en kuitenkaan finanssijuttuja vaan niitä muita. FT:n kieli on erinomaista ja esimerkiksi kirjallisuusarvostelujen taso korkea. Luin myös The Times- lehden sunnuntainumeroa pitkään, mutta sitten se kallistui kovasti. Observer ei kiinnosta yhtä paljon, vaikka olen lukenut sitäkin.

Olemme tilanneet jo vähän yli vuoden HBL:ää kielen vuoksi ja täydentämään Hesarin antamaa kuvaa Suomesta ja varsinkin Suomen kulttuurista. Kokeeksi tilasimme myös Aamulehden muutamaksi kuukaudeksi, sillä olen välillä hyvin kyllästynyt Hesariin sen Kulttuurisivujen vuoksi.



Tietenkin lehtijuttuja saa ja pitääkin kommentoida. Niin syntyy keskustelu. Blogilla on se etu, että sillä voi reagoida nopeasti, sen sanoma leviää ja mikä erinomaista, se myös säilyy kauan sen jälkeeenkin, kun lehti on jo heitetty paperikeräykseen.

Lisäksi olisi tarpeen kommentoida ja selostaa enemmän myös ulkomaisissa lehdissä olleita juttuja. On uskomatonta, kuinka hitaasti nimenomaan tärkeät asiat leviävät Suomeen. Täällä pitää tehdä ensin aiheesta suomalainen (!) väitöskirja, ennen kuin siitä kirjoitetaan lehdissä.

Sinä aikana asia on jo vanhentunut muualla maailmassa ja ollaan menossa kaukana edessäpäin. Suomalaiset lehdet laskevat uutta tietoa kansalle tiheän siivilän läpi.

Ongelmia: kuva ei tule Picasasta ja tekstiä haihtuu pois.

2 kommenttia:

  1. Mitä olet pitänyt Aamulehdestä?
    Se on mielestäni paras sanomalehti. Se on hyvin toimitettu ja pääsääntöisesti sen kielikin on erittäin hyvää.

    VastaaPoista
  2. Olen huomannut myös, että sen kieli on hyvää. Sunnuntaisin lehdet ovat hyvin kiinnostavia.

    VastaaPoista