keskiviikkona, syyskuuta 26, 2012

Luolamaalaukset olivat liikkuvia kuviaKuvassa on yksityinen maalaus
Animaatioleokuvissa 30 000 vuotta sitten: Kuvittele paleoliittisen ajan luola. jonka seinille on maalattu paljon eläin- ja ihmishahmoja. Pimeässä luolassa soihtujen lepattaessa nämä kuvat liikkuivat! Luolamaalari oli keksinyt animaatiotekniikan alkeet: täytyy olla useita lähekkäisiä kuvia, jotta ne nopeasti peräkkäin nähtyinä muodostavat liikkeen.

Tule elokuviin. Linkissä näkyvän Daily Mail-lehden nettisivun alalaidassa värikuvien jälkeen on kaksiosainen mustavalkoinen video,  ja näiden viedoiden avulla tämä havainnollistetaan.  Kuvissa näkyvissä maalauksissa eläimillä on kutakin jalkaa monta, mikä on vaikuttanut oudolta. Katso, kuinka häntä heilu ja paleoliittisen ajan eläin juoksee kovaa, jälkimmäisessä videossa varsinkin.
Lisää samasta aiheesta:  artikkeli ja kuvia elokuvan synnystä
Video myös täällä arkeologia-lehdessä (englanti)


2 kommenttia:

 1. Kiitos tästä, Anna, tämähän on lempi aihe minulle!

  VastaaPoista
 2. Marja-Leena, aikamoinen tieto. Eikö olekin?

  Mullistaa käsitystämme ihmisen kehityksestä. Esivanhempamme eivät olleetkaan niin primitiivisiä kuin on luultu. Samaa kertovat monet muutkin löydöt, joita on tehty viime, hienostuneet korut esimerkiksi.
  Sehän on merkittävintä, että emme tiedä, millaisia nuo ihmiset olivat. Heillä oli kulttuuri, huvitusta, ei vain survival.

  Kannattaa käyä katsomassa Marja-Leena sivuja.

  VastaaPoista