Keskiaikaiseen asuun pukeutunut nainen esittelee sokerimantelien valmistamista Senaatintorilla toukokuussa 2009.
An Esthonian lady shows how to make medieval sugared almonds.
Katso kuvaa suurena. A larger size.
Lisää Juhlittiin sitä keskiajallakin, vappuakin ja syötiin hyvin. Medieval food.
Makrohaaste 102 : 'sokeri'
Sivut
- Etusivu
- Vakoilijoita pikkukkaupungissa info Weebly
- Suomen Nuorisokirjailijat/Annna Amnell
- Lucia ja Luka (2013)
- Vaahteralaakson Aurora. Yhteispainos. Arvosteluja
- Anna Amnell: Vaahteralaakson Aurora. 2014 Kansi ja info
- Anna Amnell's historical novels
- Anna Amnell in Wordpress.com
- Art deco, vintage
- KOTISIVUBLOGI
- NOJATUOLIPUUTARHURI
- INFO & KAIKKI BLOGINI
- Broken Star -käsityöblogi
- Nukkekotiblogi Auroran talo
- Maria ja Jaakko. Suksimestarin suku
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kiva tunnelma! Tuollaista tapahtumaan en ole itse päässytkään todistamaan.
VastaaPoistaHauskaa vappua!
Anne, Helsingissä oli silloin erityinen tapahtuma: Tallinna Helsingissä tms. Senaatintorilla oli keskiajan telttoja muistuttavia suippohuippuisia telttoja ja paljon nähtävää. Tämän esityksen oli järjestänyt Tallinnan Olde Hansa ravintola, jossa on myös kesäisin pihalla kiinnostavia tapahtumia.
VastaaPoistaSokerimanteli, miten mielenkiintoista. Ja ihana kuva. Hyvää vappua!
VastaaPoistaOstin muutaman pussillisen ja osan käytin vasta jouluna. Mukavaa naposteltavaa vieraillekin.
PoistaKaksi profiilia, kaksi profiilikuvaa. Sama henkilö. Näitä ei voi yhdistää. Vaihdoin toiseenkin saman kuvan vapuksi.
VastaaPoistaEn ole manteleita paljon napsinut, mutta sokerimantelit kuullostavat hyviltä. Täytyykin joskus kokeilla.
VastaaPoistaMainio kuva haasteeseen :)
Anu, pääsin helpolla sillä minulla oli tämä yksi ainoa kuva sokerista.:)
PoistaTuollaista näkee usein ruokakauppojen ulkopuolella...
VastaaPoistaTämä oli Helsingissä erikoistapaus, sillä oli virolaisten messut Senaatintorilla. Keskiaikaisiin asuihin pukeutuneita ei Helsingissä näe muulloin kuin keskiaikatapahtumissa.
PoistaKiva kollaasi.
VastaaPoistaHauskaa vappua!
Hauskaa vappua!
PoistaHerkullista. Olen syönyt tuollaista minäkin.
VastaaPoistaMinustakin ne olivat oikein hyviä. Pitäisi ostaa lisää Tallinnassa käydessä.
PoistaKiva ja erilainen tulkinta.
VastaaPoistaEn ehtiyt ajatellakaan muuta, sillä olimme lähdössä kaupungille vappua viettämään.
PoistaOvat varmasti maistuvia näin paahdettuina.
VastaaPoistaIhan hauskaa, sillä mausteita oli muitakin.
PoistaSokeri ja suola ovat varmaan vanhimmat mausteet
VastaaPoistaHunajaa kai käytettiin aikaisemmin.
PoistaUusi tuttavuus sokerimantelien tekeminen.
VastaaPoistaPirteä kaunis kuvakooste.
Uutta se oli minullekin. Mutta tuttua jo keskiajan ihmisille.:)
PoistaAurinkoiset sokerikuvat. Olde Hansan sokerimantelit on herkkua!
VastaaPoistaInnostuin niihin taas, niin että etsin reseptin.
PoistaReseptejä löytyi netistä useita. Täällä toinen alla mainitun blogin tarjoamista resepteistä
VastaaPoistahttp://isoaidinreseptilla.blogspot.fi/2010/10/poltetut-mantelit.html
sokeroidut mantelit
1 dl sokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl hienoksi jauhettua kardemummaa
ripaus muskottia
ripaus suolaa
100 g kokonaisia kuorellisia manteleita
Sulata sokeri pannulla. Lisää mausteet seokseen ja kaada mantelit pannulle. Nostele seosta kahdella ruokalusikalla niin että jokainen manteli saa taseisen sokerikuorrutuksen.
Kumoa manteliseos leivinpaperin päälle jähmettymään. Irrota kovettuneet karamellimantelit toisistaan, tarjoa kahvipöydässä leivonnaisten sijasta tai napostele sellaisenaan.
Näihin lankean usein markkinoilla. Mukava vastaus sokeriin.
VastaaPoistaEn ole nähnyt niitä sen jälkeen.
PoistaHieno ja erilainen vastaus haasteeseen!
VastaaPoistaNiin kävi, kun ei ollut yhtään sokeria talossa, jotta olisi voinut sitä kuvata.:)
Poista