keskiviikkona, toukokuuta 01, 2013

Makro 102: Sokeri. Sokerimantelit

Keskiaikaiseen asuun pukeutunut nainen esittelee sokerimantelien valmistamista Senaatintorilla toukokuussa 2009.
An Esthonian lady shows how to make medieval sugared almonds.
Katso kuvaa suurena. A larger size.
Lisää Juhlittiin sitä keskiajallakin, vappuakin ja syötiin hyvin. Medieval food.

Makrohaaste 102  : 'sokeri'

28 kommenttia:

  1. Kiva tunnelma! Tuollaista tapahtumaan en ole itse päässytkään todistamaan.

    Hauskaa vappua!

    VastaaPoista
  2. Anne, Helsingissä oli silloin erityinen tapahtuma: Tallinna Helsingissä tms. Senaatintorilla oli keskiajan telttoja muistuttavia suippohuippuisia telttoja ja paljon nähtävää. Tämän esityksen oli järjestänyt Tallinnan Olde Hansa ravintola, jossa on myös kesäisin pihalla kiinnostavia tapahtumia.

    VastaaPoista
  3. Sokerimanteli, miten mielenkiintoista. Ja ihana kuva. Hyvää vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin muutaman pussillisen ja osan käytin vasta jouluna. Mukavaa naposteltavaa vieraillekin.

      Poista
  4. Kaksi profiilia, kaksi profiilikuvaa. Sama henkilö. Näitä ei voi yhdistää. Vaihdoin toiseenkin saman kuvan vapuksi.

    VastaaPoista
  5. En ole manteleita paljon napsinut, mutta sokerimantelit kuullostavat hyviltä. Täytyykin joskus kokeilla.
    Mainio kuva haasteeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu, pääsin helpolla sillä minulla oli tämä yksi ainoa kuva sokerista.:)

      Poista
  6. Tuollaista näkee usein ruokakauppojen ulkopuolella...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli Helsingissä erikoistapaus, sillä oli virolaisten messut Senaatintorilla. Keskiaikaisiin asuihin pukeutuneita ei Helsingissä näe muulloin kuin keskiaikatapahtumissa.

      Poista
  7. Kiva kollaasi.
    Hauskaa vappua!

    VastaaPoista
  8. Herkullista. Olen syönyt tuollaista minäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin ne olivat oikein hyviä. Pitäisi ostaa lisää Tallinnassa käydessä.

      Poista
  9. Vastaukset
    1. En ehtiyt ajatellakaan muuta, sillä olimme lähdössä kaupungille vappua viettämään.

      Poista
  10. Ovat varmasti maistuvia näin paahdettuina.

    VastaaPoista
  11. Sokeri ja suola ovat varmaan vanhimmat mausteet

    VastaaPoista
  12. Uusi tuttavuus sokerimantelien tekeminen.
    Pirteä kaunis kuvakooste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uutta se oli minullekin. Mutta tuttua jo keskiajan ihmisille.:)

      Poista
  13. Aurinkoiset sokerikuvat. Olde Hansan sokerimantelit on herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innostuin niihin taas, niin että etsin reseptin.

      Poista
  14. Reseptejä löytyi netistä useita. Täällä toinen alla mainitun blogin tarjoamista resepteistä

    http://isoaidinreseptilla.blogspot.fi/2010/10/poltetut-mantelit.html

    sokeroidut mantelit
    1 dl sokeria
    1/2 tl kanelia
    1/2 tl hienoksi jauhettua kardemummaa
    ripaus muskottia
    ripaus suolaa
    100 g kokonaisia kuorellisia manteleita

    Sulata sokeri pannulla. Lisää mausteet seokseen ja kaada mantelit pannulle. Nostele seosta kahdella ruokalusikalla niin että jokainen manteli saa taseisen sokerikuorrutuksen.

    Kumoa manteliseos leivinpaperin päälle jähmettymään. Irrota kovettuneet karamellimantelit toisistaan, tarjoa kahvipöydässä leivonnaisten sijasta tai napostele sellaisenaan.

    VastaaPoista
  15. Näihin lankean usein markkinoilla. Mukava vastaus sokeriin.

    VastaaPoista
  16. Hieno ja erilainen vastaus haasteeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kävi, kun ei ollut yhtään sokeria talossa, jotta olisi voinut sitä kuvata.:)

      Poista