perjantaina, toukokuuta 31, 2013

Kun minulla oli puutarha

Kanadan gladiolukset by Anna Amnell
Kanadan gladiolukset, a photo by Anna Amnell on Flickr.
Kasvatin muiden muassa gladioluksia. Vaaleanpunaiset olivat pienen tyttäreni huoneeseen. Nähtävästi olen vienyt niitä sinne. (Tämä on valokuva valokuvasta. Pitäisi skannata albumeita.)
Ks. myös "Suvi ja Shakespeare"
ks myös hakusanat 'magnolia', 'puunvihaajia jne
hakusanalla 'nojatuolipuutarhuru' kukka yms kuvat!

4 kommenttia:

 1. Hienoa! Venäjällä näin kun mummot niin kivasti pitivät gladioluksen alkuja keittiön ikkunalla.

  VastaaPoista
 2. Minulla oli purettava minikasvihuone, jonka mieheni teki vanhoista ikkunalaseista. Kukat saattoi siirtää aikaisin juuri tähän kohtaan, sillä pohjakerroksessa olevan pyykinkuivaajan kuuma ilma ohjattiin pienestä ikkunasta kukkapenkin korkeudelle.

  Kukat alkoivat kukkia hyvin aikaisin. Ja sitten oli se hevosenlanta, jonka ystävämme oli tuonut ratsastuskoululta ja joka sai kukat rehottamaan. Asuimme tässä talossa yhden kokonaisen kesä ja kaksi puolikasta. Kesä oli pitkä, se kesti ainakin puoli vuotta.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Minulla ei ollut paljon ollenkaan ruusuja, mutta onneksi muutkin kukat pitivät siitä. Tämän puutarhan laittaminen jäi minulta kesken, sillä muutimme siitä pikkukaupungista Torontoon kahden vuoden jälkeen. Sillä puutarhalla oli hyvä pohja, sillä sitä oli laittanut paljon aikaisemmin nainen, joka oli ollut Suomessa puutarhaneuvoja. Hän oli istuttanut sinne kivikkokasveja ym ja koetin herätellä niitä eloon.

   Poista