torstaina, lokakuuta 20, 2005

Hei lukijat! Keitä te olette? Suurin osa lukijoistani näkyy olevan Blogilistan ulkopuolelta.

Tätä minä olen epäillytkin: Suurin osa lukijoistani on Blogistanian ulkopuolelta. Toinen vaihtoehto on se, että blogissani oleva mittari on rikki tai että Blogilistan mittari on laitettu sinne ihan äsken. Hyvä idea joka tapauksessa.

Tänään aamulla vähän yli kymmenen (klo 10:13) Blogisiskon mittarissa oli yhteensä 15785 kävijää. (Mittari on asennettu juhannuksen maissa, 25.6.2005 siinä oli vasta 405 kävijää.). Nyt klo 17:38 siinä oli 15952. Yhteensä 164 kävijää seitsemässä tunnissa.

Tietääkö joku, milloin Blogilistan mittari on asennettu? Sen mukaan kävijöitä on ollut Blogisiskossa 84 viikossa. Laskeeko mittari vain blogilistalaisten käynnit?

Hankin mittarin muihinkin blogeihin, mutta ne eivät nähtävästi toimineet, kun minulla on vain yksi sähköpostiosoite. Vai miten pitää tehdä, kun on useita blogeja?
Jos mittaria ei olisi, sitä luulisi kirjoittavansa vain itselleen ja muutamalle kommentoijalle.

Kiitos, lukijat käynneistä.

LISÄYS illalla. PINSERI KERTOO, MIKÄ TÄMÄ LASKURI ON.

(LISÄYS perjantaina 21.10. 2005. Oman mittarin viikon keskiarvo 134 käynti/pv. 21.6.2005 oli mittarissani yht 216, 21.10.2005 yht 16 091, keskiarvo suunnilleen sama. Siis noin 923 kävijää viikossa. Kun vertaa tähän blogilistan mittarin lukuja, huomaa, kuinka monet lukijat ovat blogilistan ulkopuolelta. Tämä kertoo myös, minkä kokoisia blogimaailman pienryhmät ovat.)

7 kommenttia:

  1. Olen kummastellut samaa. Luultavasti hakurobotit lisäävät lukua (ei kovin imartelevaa!).

    VastaaPoista
  2. Mette, mitä se tarkoittaa? Kirjoitanko minä roboteille? Ovatkohan ne oppivaisia?
    tyhmä sisar Pirkko

    VastaaPoista
  3. Eiköhän samikki kohta selvennä tuon uuden luvun merkityksen. Olettaisin sen tarkoittavan sitä, että montako uniikkia ip-osoitetta viikossa käy katsomassa blogia blogilistan kautta, jolloin luku kertoisi paremmin todellisen lukijamäärän. Koska luku tuntuu kasvavan, se koskenee tätä viikkoa. Tämä tulkinta on kuitenkin ihan arvausta.

    Sinun kannattaisi vaihtaa laskurisi sellaiseksi, joka kertoo minkä linkin kautta sivullesi on eksytty. Esimerkiksi sitemeter.com ja kotimainen laskuri.net kertovat tuon tiedon.

    VastaaPoista
  4. b.,
    Kiitos neuvosta. Minulla oli alussa sellainen mittari, joka kertoi kaikkea hienoa. Ongelmana oli se, että en älynnyt sen hienouksia. Ehkä opin lisää.

    Oikeastaan minulle riittää se, että tiedän jonkun yleensä lukevan kirjoituksiani.

    Tietenkin voisi kirjoittaa klassisesti itselleen tai "rakkaalle päiväkirjalle".

    Minusta tässä bloggaamisessa on parasta se, että tulee kirjoitettua ja vaihdettua muutama sana sellaisten ihmisten kanssa, joille kirjoittaminen on tärkeä asia elämässä.

    VastaaPoista
  5. Mittaaminen tuntui ensi alkuun nololta. Vieläkin tuntuu vähän siltä, kuin olisi kävijöiden tietämättä asentanut sivulleen valvontakameran vakoilemaan, että mistäs sitä ollaan kotoisin ja mitä kautta tänne tultu. (Olen vähän vainoharhainen ja pistin mittarin salasanan taakse tästä syystä. Eiväthän ihmisten liikkeet kaikille kuulu.)
    Toisaalta on tärkeää tietää, että säännöllisesti pistäytyviä on paljon enemmän kuin satunnaisia harhailijoita. Ja että kävijöitä uudesta kotimaasta on yhä enemmän. Ja löytyihän sieltä mutkan kautta tänään sellainenkin tieto, että ystävällinen sielu oli linkittänyt Anssin blogissa pikku sivulleni - kaunis kiitos siitä.
    Mielelläni ajattelisin niin kuin huomautit, että kirjoittaminen on sentään se vaikuttimista tärkein.

    VastaaPoista
  6. ah,
    olen ollut itse siirtolaisena yhdeksän vuotta. Sen vuoksi olen kiinnostunut muista, jotka ovat samassa tilanteessa. Nyt tulee niin paljon asiaa mieleen, että pitää vuolla päre eli laittaa postaus. Ensi kerran käytin tuota sanaa.:)

    Pirkko

    VastaaPoista
  7. Eivät nuo kävijämäärät ihan noin mene, kuin ajattelet. Samikki selosti jossain, että kyseessä ovat siis uniikit kävijät viikon aikana. Jos yksittäinen lukija käy sivullasi vaikkapa neljästi viikossa, se lasketaan normaalissa laskurissa, jollainen sinullakin on, neljäksi lukijaksi. Pinserin uuden toplistan laskuri tulkitsee sen vain yhdeksi. Yksittäinen kävijä, tai pikemminkin tietokone, lisää siis Pinserin laskurin lukemaa vain kerran viikossa, vaikka vierailisi sivullasi kuusi kertaa päivässä.

    Oikeastaan olen yllättynyt, että Pinserin uudet luvut ovat noinkin suuria. Kuvittelin blogimaailman paljon pienemmäksi.

    VastaaPoista