torstaina, lokakuuta 27, 2005

Taas voi tepastella katselemassa naapureiden postilaatikoita

Kyllähän ne nimet sivupalkilla näyttävät ystävällisiltä niin kuin postilaatikot amerikkalaisissa pikkukaupungeissa. talojen edessä.

Tähän tulokseen tulin lopulta keskustelussa tuolla Maalaisen blogin linkkikeskustelussa. Huomasin, että en taida ymmärtää linkkilistojen merkitystä. Ne ovat minusta kodikkaita, vahvistavat muistia varsinkin alussa, kun ei vielä tunne muita bloggaajia. Nykyään tulee käytettyä Blogilistaa.

Monesti sivupalkki valahtaa alas, ja nimiä ei näe muuten kuin siirtymällä sivun alalaitaan. Ainakin Bloggeri näyttää usein siltä. Ehkäpä erillinen lista olisi paras, kuten Maalainenkin suunnittelee tekevänsä.

Olen myös kadottanut nimilistan moneen kertaan, joten se on parasta kopioida viedä talteen linkkiblogiin pohjimmaiseksi.


Mutta sittenkin laitoin linkkiluettelon taas paikalleen. Vain kodikkuudenko vuoksi?

5 kommenttia:

  1. Omalla blogillani listat tekivät saman, kunnes huomasin käyttää hiukan pienempiä kuvia - 400 pikselin kuvat pienennän säännöllisesti 380 pikselin kuviksi. Jopa pysyy linkkilista paikoillaan.

    VastaaPoista
  2. Mette, kiitos jälleen neuvoista!

    Jätin listat pois ja perustin "linkkiblogin", kun listat eivät pysyneet, eivät näkyneet muilla, vaikka näkyivät minulla. Esimerkiksi sisareni kertoi, ettei hän näe niitä.

    Siksi jätin blogilistan pois myös linkkilistan sivupalkista ja olen ajatellut laittaa sinne yhden "luvun" listaksi. Eiköhän se ole hyvä idea? Mutta silloinhan ne joutuu näpräämään sinne eri tavalla.

    Kerro nyt vielä, mitä muuta hyötyä linkeistä on. Olen kuvitellut, että tuotan "suosikeilleni" enemmän pisteita menemällä heidän blogiinsa Blogilistan kautta enkä oman blogini kautta. Onko näin?

    En ole oikeastaan ehtinýt vilkaista linkkejä paljon ollenkaan, en siis tiedä, kuka on laittanut minun blogini linkkilistaansa. Technocrati näyttää 0 linkkiä, vaikka onhan niitä linkkkkejä ainakin muutamilla. Pitäisikö sinne laittaa jonkinlainen erityinen haku?

    Liikun aika tietämättömänä, sillä minulla on vain tavallinen mittari. Kiinnostuneena luen kuitenkin, kun joku kertoo hassuista hakusanoista, joilla heidän blogiinsa on päädytty.

    Joudun toistamaan itseäni: on vielä paljon opittavaa.

    Arvaan, että tämä on oikein tylsää luettavaa niile, jotka vain lukevat blogeja. Laitan tämän kuitenkin tänne enkä kirjoita yksityistä viestiä. Jollekin tästä voi olla hyötyä. Muut, koettakaa kestää. Hypätkää yli.:)
    Pirkko/Blogisisko

    VastaaPoista
  3. Mette,

    tarkoitatko kaikkia kuvia vaiko vain sivupalkin kuvia?

    Pirkko

    VastaaPoista
  4. Hei Pirkko,

    Linkkilista näkyy Opera- ja Firefox - selaimilla, mutta jostain systä se valahtaa alas Microsoftin selaimella, siksi en käytä sitä selainta, se on muutenkin huono selain.

    Terv. Anita Konkka joka kirjoittaa tätä vieraalla koneella

    VastaaPoista
  5. Anita,
    kiitos neuvosta.Minun pitäisi tehdä niin kuin Sinäkin olet tehnyt, valita bloggaajaystävällisempi selain.

    Kun olen opetellut käyttämään yhtä, laiskuus iskee. Ei jaksaisi opetella taas uutta, vaikka tietää että se juuri on aivoillekin hyväksi, uuden oppiminen.

    Näin netissä mainoksen eräästä selaimesta, joka yhdistää kaikkien selainten edut. Voiko se olla totta??

    Pirkko

    VastaaPoista