tiistaina, lokakuuta 04, 2005

Miten netti turvalliseksi lapsille?



Kuva: Gracey Stinson. Netistä löytyi: Working for a safer internet.

6 kommenttia:

  1. Minun mielipiteeni on, että lapset pitää pitää poissa netistä meitä aikuisia häiritsemästä. Lapsikieltoja saisi olla muuallakin paljon enemmän kuin nyt on.

    VastaaPoista
  2. Tommi, oletan että tuo oli vitsi.

    VastaaPoista
  3. Tämä on hankalaa. Periaatteessa informaation tulee olla vapaata. Se että surffausta alettaisiin kontrolloimaan jollain blokkaavalla ohjelmalla tuntuu epäilyttävältä. Kuka määrää sen mitkä sivut ovat lapsille sopimattomia? Kuka määrää sen mikä on sopivaa minkäkin ikäiselle? Näin poliittisesti epäkorrektille ihmiselle tulee ensiksi mieleen että noilla ohjelmilla tullaan estämään meidän esille tuomamme informaatio. Tulee mieleen Orwellin 1984.

    Se on selvää että puhtaille törkysivuille ei lapsia tule päästää. Ongelmaksi tuli vähemmistöjen etuja ajavat tahot, jotka järkyttyivät että heidän seksuaalisuuttaan loukataan.

    En usko että nuo blokkaavat ohjelmat tulevat lisääntymään. Periaate joilla ne toimivat on mahdoton. Käytännössä homma menee siihen että pitää manuaalisesti määrittää osoitteet jotka ovat sopimattomia. Tämä vaatii kauheasti töitä, mutta on ainoa järkevä tapa. Silti tämä valvonta tuntuu vapautta rajoittavalta.

    VastaaPoista
  4. Ehkäpä kannattaa lukea tuo kohta, niin tietää, mistä on kyse.


    http://www.icra.org/

    VastaaPoista
  5. jep, tulihan tuohon luettua. Ei nosta innostusta, kuullostaa loppujen lopuksi aika pahalta. En tiedä onko kyseessä vitsi vai mikä. Jonkinverran tietojenkäsittelyä opiskelleena ja sillä alalla vieläkin lisäansioita tienaavana, voin vain sanoa tuon olevan hölynpölyä. Mutta testataanpa kuitenkin.

    VastaaPoista
  6. emppula, kun olet informaatioalalla, voisit meille laiskoillekin asian selostaa vaikkapa omassa blogissasi.

    VastaaPoista