tiistaina, lokakuuta 25, 2005

Bloggaaminen on kuin neulomista

Olen huomannut, että bloggaaminen muistuttaa monessa mielessä neulomista. Kummastakin tulee helposti addiktiivista. Kumpaakin voi tehdä samalla kun katsoo telkkaria tai juttelee jonkun toisen henkilön kanssa. Kummassakin voi tulla virheitä. Neuloessa voi pudota silmukka. Joskus sen huomaa vasta, kun on menossa jo pitkällä. Ei muuta kuin purkamaan. Blogatessa voi jäädä pois pilkku tai tulla lyöntivirheitä. Joku tärkeä asia saattaa tulla mieleen vasta muutaman tunnin kuluttua.

Terveisiä Anssin pomolle: On "autenttista", että blogeja korjataan. Blogit eivät ole kiveen hakattua kirjoitusta eivätkä edes sanomalehtiä. Ne ovat blogeja. Niillä voi tehdä mitä haluaa.

Mutta internetillä on norsun muisti. Se toistaa pilkkuvirheesi ja typerät lausuntosi vielä pitkänkin ajan kuluttua. Se nappaa tekstisi talteen milloin hyvänsä. Varo muutenkin internetin pitkää muistia. Siinä jos missä pätee vanha sanonta: minkä taakseen jättää, sen eestään löytää.

6 kommenttia:

  1. Bloggaaminen on todella addiktiivinen!! Olen huomannut että lehtien ja kirjojen lukeminen on vähentynyt paljon, ja tavallista harvemmin avataan televisiota.

    VastaaPoista
  2. Samat sanat. Blogeissa tiedot ovat useín uunituoreita, kieli elävää, siis elävämpää kuin muissa tiedotusvälineissä.

    Marja-Leena, Sinun ja monien muiden blogit ovat niin antoisia, että käyn niissä aina välillä lepäämässä, katselemassa ja lukemassa. Paljon onnea näyttelyllesi.

    Nyt yritän käyttää vähemmän aikaa tähän blogissa raatamiseen. Olen valmistellut osia kotisivuihin, joihin blogit linkitetään. Siksi tein blogit vihdoinkin yhdenmukaisiksi, paitsi muistikirjan.

    On ollut kova juttu opetella yhtä äkkiä uusi asia. Tietenkin olen vielä tietämätön monista asioista.

    Tarkoitukseni on päästä vihdoinkin siihen vaiheeseen, jossa vain verkkaisesti (huom!) päivitän näitä blogeja.

    VastaaPoista
  3. Hei Blogisisko!

    Olen uusi bloggaaja(tosin olen seurannut muiden blogeja jo jonkin aikaa, kuten sinunkin, kauniit sivut!), ja nyt saan siis jännätä, miten tämä addiktio iskee minuun! Toivottavasti ei liian lujaa!

    VastaaPoista
  4. susu petal,

    luulen, että normaalitilanteessa bloggaaminen on addiktiivista vain sen ajan kuin sellainen on tarpeellista.

    Syitä voi olla monia: muuten ei opi bloggaamista, tarvitsee juttukaveria, on utelias jne... Taitaa olla aika terveellinen addiktio, jos vaikka jäisi addiktioksi:)

    Pirkko

    VastaaPoista
  5. Jos blogiriippuvuus hoitaa, niin mikäpä siinä, kunhan se ei ole tauti itse.

    Satunnainen kävijä.

    VastaaPoista
  6. Blogit ovat erittäin käteviä - ja ilmaisia - tiedotusvälineitä. Vain oma työ maksaa.

    VastaaPoista