keskiviikkona, lokakuuta 12, 2005

Vain superblogit jäävät eloon, väittää blogologi

Tule täydelliseksi tai tuhoudu. Tämän tulevaisuudenkuvan rinnalla Hesarin Anssin vierailu on päänsilitystä.

Blogologi paljastaa superblogin salaisuudet. Blogin eloonjäämiselle ovat välttämättömiä seuraavat ominaisuudet:

1.kiinnostavuus
2.erikoisuus, outous
3.hyödyllisyys
4.luovuus ja innovatiivisuus sekä kielessä että ulkoasussa
5.luotettavuus
6.mielikuvitus ja omaperäisyys
7.voima ja rohkeus
8.altruismi sekä korkea eettinen ja moraalinen taso

Kaikki tämä yhtäaikaa, muutoin on kohtalona joutua unohdukseen, blogien hautuumalle, väittää tämä "blogologi" Stephen Streight omassa blogissaan

Mutta sanoisin, että asiassa on yksi hyvä puoli: Ne, jotka eivät pärjää bloggaamisessa, voivat ruveta blogologeiksi, blogien tutkijoiksi ja blogikriitikoiksi.

5 kommenttia:

  1. Ei se nyt ihan noinkaan ole. Kyllä blogia voi pitää vain päiväkirjana, muistiinpanoalustana, tiedotuskanavana kavereille.

    VastaaPoista
  2. Antaa isoveljen puhua, mistähän kristallipallosta mahtaa tietonsa saada? Eloonjäämisellä tarkoitettiin tässä varmaankin lukijoiden suosiota. Elossa voi toki olla peräkammarissakin, jos ei ihan saliin kelpaakaan, vai mitä?

    VastaaPoista
  3. Ruu ja Lila,
    olen ihan samaa mieltä kuin tekin. Se blogikirjoitus oli kuitenkin niin mielenkiintoinen, että halusin kertoa siitä muillekin. Ja olihan siinä lueteltu monia hyviä asioita, jotkut yllättäviäkin.

    Varmaankin on niin, että "suuressa blogimaailmassa" kilpailu kasvaa kovaksi aivan kuten se on kasvanut kirjallisuudessakin, mutta aina tulee olemaan pienryhmiä, joilla on omat suosikkibloginsa. Pienkustantajat olivat suosittuja esimerkiksi Kanadassa jo kauan sitten.

    Esimerkiksi minun "blogisuosikeistani" eli siis blogeista joita luen säännöllisesti, vain harvat kuuluvat listan kärkeen. Luen tietenkin blogeja suosikkilistani ulkopuolelta. Aiheenmukaiset luettelot ovatkin hyödyllisempiä kuin kilpailuttavat listat.

    Erikoisblogini lastenkirjoista ja linkkiluettelo eivät ole ollenkaan pistekilpailussa mukana vaikka ovatkin luettelossa, jotta ne voi löytää.

    Minua kiinnostaisikin tietää, onko olemassa jonkinlaisia luetteloita Blogilistan ulkopuolella olevista blogeista.

    VastaaPoista
  4. Näen tämän blogijutun eräänlaisena oppimis- ja opetusprosessina. Tietty joukko ihmisiä on kiinnostunut samasta tai samoista alueista ja vaihtaa mielipiteitä netin kautta. Valtamediat tyytyvät uutisissa kertomaan tapahtumien otsikoita (TV). HS yrittää paneutua hiukan tarkemmin taustoihin. Mutta blogeista (globaalisti) löytyy tarkat tiedot viitelähteineen, joita sanomalehdet tai TV eivät kerro. Bloggari laittaa linkin. Kumpi tieto siis on luotettavampi.
    Toisaalta bloggarit hääräävät hyvin paljon sanoma- ja aikakausilehtien lomassa viitaten ja kommentoiden niiden kirjoituksia.

    VastaaPoista
  5. Muutamat bloggaajat ovat todellakin kuin taitavia lehdistösihteereitä, joiden palveluja kuka hyvänsä voi käyttää.

    Se on ylellisyyttä, jollaista oli ennen vain harvoilla, suurlähettiläillä tms.

    Pirkko/Blogisisko

    VastaaPoista