torstaina, maaliskuuta 29, 2007

Miss Marple ja muut älykkäät neulojatShetlannin turpeen kerääjät neulovat kävellessään. Knitting images

"En ole koskaan ymmärtänyt miksi Agatha Christie keksi niinkin epäuskottavan hahmon kuin neiti Marple. Mummohan kutoo koko ajan ja on silti muka fiksumpi kuin muut henkilöt yhteensä", näin ihmettelee Tuomas Kiiltomadossa.

Neulominen on hyväksi aivoille. Ehkäpä siinä onkin yksi syy Miss Marplen älykkyyteen ja hyvään muistiin.

Neulominen on terveellistä, kirjoittaa Fiona Carter blogissaan.

Se vähentää stressiä. Neulomisasentokin on rentouttava. Kun keskittyy neulomiseen, unohtaa huolensa. Neulominen on meditaatiota, jota voi harjoittaa kenenkään ihmettelemättä vaikka matkalla.

Neulominen pitää vireänä. Kuten sanaristikot - ja ristipistojen ompeleminen - se treenaa aivoja. Ja se kasvattaa uusia aivosoluja ja vahvistaa entisten välisiä yhteyksiä. Se voi estää dementiaa.

Tuomaan epäily neulojien älynlahjoista ei ole ensimmäinen kirjallisessa maailmassa. Sanoihan jo teräväkielinen Edith Sitwell Virginia Woolfen olevan vain kaunis neuloja". (Virginia Woolf ja neulominen)

Virginia Woolf knitting (blogissa Blogging Woolf, uusi linkki)

5 kommenttia:

 1. KIITOS tästä! Tätä tekstiä tulen varmasti siteeraamaan vielä useasti... T. Neulomiseen hullaantunut. :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä!

  Otsikko perustuu omiin havaintoihini melkein kahden vuoden ajalta täällä blogimaailmassa. Olen lisäksi Agatha Christie -fani.

  Ehkä minunkin pitäisi ruveta pitämään huolta aivoistani neulomisen avulla.

  Olen ollut monessa vaiheessa elämääni neulomiseen hullaantunut, mutta allergisuus villalle pysäytti harrastuksen. Puuvilla tuntuu raskaalta. En ole ehtinyt perehtyä näihin uusiin lankatyyppeihin.

  VastaaPoista
 3. Neulominen on terapiaa.
  Se kokaa ajatukset. Surussakin.

  VastaaPoista
 4. Neulominenhan on ihanan rentouttavaa, kuten mikä tahansa muukin käsillä tekeminen. Hienoa, että sen arvostus on nousussa. Neuleblogien määrästäkin sen huomaa. Jotkut pystyvät neulomaan ja katsomaan vaikkapa TV:tä samalla.
  Knitting images-kuvat aivan ihastuttavia.

  Kauniit kevättulppaanit sinulla tuossa ylhäällä.

  Kommentti ei meinaa mennä läpi?

  VastaaPoista
 5. Maija,

  kommentoiminen on vaikeaa minulle itsellenikin, mutta toinen vaihtoehto olisi se, että tulisi häirikköviestejä. Niitä olen lukenut jo tarpeeksi. :)

  Olen ollut matkoilla, ja kommenttisi tulee esille näin myöhään siitä syystä.

  VastaaPoista