tiistaina, lokakuuta 13, 2009

Ikikesä

030

Puutarhakirjoissani vallitsee ikikesä. Ne ovat saaneet nyt oman kaappinsa, jonka ne jakavat orkideoiden kanssa. Varsinaisten puutarhakirjojen lisäksi kaapissa on kirjoja muista aiheista, kuten kaskeaminen, lääkekasvit, suurkaupunkien luonto.

Muutamia pienen puutarhakirjastoni lempikirjoistani:

"Onnellisen elämän ohjekirja 600 vuoden takaa." Tämän 1300-luvulla alkujaan latinaksi kirjoitetun teoksen on suomentanut entinen kollegani Marja-Liisa Koivulehto.

Gerard's Herbal. The History of Plants. 1990 (1636)
Jane Brown: The Pursuit of Paradise. The Social History of Gardens and Gardening.
Miranda Innes & Clay Perry: Medieval Flowers.

Samassa kirjakaapissa on myös kirjoja muustakin luonnosta, muiden muassa Gerald Durrellin "Eläimet ja muu kotiväkeni", kertomus Durrellin poikavuosien ajasta Korfun saarella. Tämä kirja tuli minulle läheiseksi siihen aikaan, kun asuin Kyproksella.

Olisi hauskaa tehdä täydellinen luettelo "puutarhakirjoistani", mutta tämä ei ole se päivä. Keskuslämmitys ei ole alkanut, erkkerin lattia tuntui jääkylmältä, kun aloin polvillani tutkia tätä matalaa kirjakaappia.

Ks myös blogikirjoitukseni Puutarha taskussa kesältä 2005. Siinä on lueteltu lisää puutarhakirjojani. Yritin aloittaa ihan luettelon niistä.

6 kommenttia:

  1. Monta aarretta sinulla hyllyssä, minä istun pienellä pallilla, kun tutkin aarteitani ;)

    VastaaPoista
  2. Ihania orkideoja!
    Minullakin on hirveästi kirjoja. Puutarhakirjoja yms. monen monta. Niistä en ole raaskinut luopua, vaikka yritänkin pikku hiljaa luopua kaikesta liiasta.

    VastaaPoista
  3. Muuan muinainen tuttavani kehuskeli pyhänseudun seikkailujaan todeten lopuksi: oli ne kyllä kauhiat orkiteat!

    Iisi

    VastaaPoista
  4. Marja-Leena,
    olen joutunut myös karsimaan kirjastoani. Se ei ole kauneuskilpailu. Vanhat kuluneet kirjat pääsevät kaappiin, ja uudet koreakantiset kirpputorille. Niin käy usein. Uuden asuntomme olohuoneen seinät ovat kirjoilla vuoratut. Enempää ei mahdu.

    VastaaPoista
  5. Iisi,
    se oli uusi merkitys orkideoille.:)

    VastaaPoista