lauantaina, lokakuuta 31, 2009

Sinivalkoinen Halloween

016

Söimme eilen tyttären ja vävyn laittaman Halloween-aterian meidän uudessa pienessä keittiössä kynttilänvalossa. Tytär ja hänen miehensä olivat pukeutuneet "kurpitsoiksi", heillä oli oranssi ja keltainen t-paita, minä olin punajuuri (tummanpunainen pusero) ja mieheni oli sattumalta sinivalkoinen kuten keittiökin. (En löytänyt tummansinistä liinaa muuton jäljeltä.) Kurpitsalyhtykin oli viety kellariin. No, ensi vuonna..

Niille, jotka epäilevät, onko sopivaa viettää Halloween-juhlaa, voin kertoa, että Vatikaanin "pääinkvisiittorikin" on sitä mieltä, että se on O.K. Mutta pyhäinpäivää vietän vasta huomenna.

5 kommenttia:

  1. Kivaa (eihän se kynttilöiden sytyttäminen haudoillekaan ollut suosittua pappien mielestä).

    VastaaPoista
  2. Kyllä tuo halloween on suomalaisille aika outo juttu, mutta eiköhön sekin tänne nyt "rantaudu", kun osa opettajista on kovasti innostunut sitä lapsille opettamaan.

    Mitä taas katolisiin menoihin tulee, niin eihän Suomi ole mitenkään Vatikaanin ja paavin alainen. Meillä on läpilyönyt jo Agricolan aikoihan uskonpuhdistus. Tosin tarvittaisiin taas uutta Lutheria tännekin.

    En kyllä mitenkään vastusta karnevaaleja, mutta en pidä siitä, että kristilliset juhlat sotketaan pakanallisiin juhliin. Vietän myös mielelläni kristillistä joulua.

    Kaipa jokainen itse tietää, kenen joukoissa seisoo tai kaatuu.

    VastaaPoista
  3. ei, toisen maailmansodan jälkeen alkoi, protestanttiset papit tykkäs et liian katolilasista... mitään uutta ei sais

    VastaaPoista
  4. Juhlapäivät ovat aina monien kulttuurien ja monien aikakausien yhdistelmiä. Samat ainekset esiintyvät eri kulttuurien ja uskontojen juhlissa eri merkityksissä.

    Esimerkiksi valo (kynttilät, tuli jne) on yhteistä koko ihmiskunnalle. Se voi olla monien asioiden symboli. Samoin ovat vesi ja vihreät kasvit perusasioita, jotka ovat olleet mukana ihmiskunnan juhlissa kautta aikojen.

    Uusia juhlia tulee, ja niistä voi omaksua hyvät ainekset ja hyljätä huonot.

    VastaaPoista