keskiviikkona, heinäkuuta 25, 2012

Maailman kaunein kirjakauppa

1200-luvulla rakennettu dominikaanien kirkko Maastrichtissä on muutettu tyylikkäästi, suoranaisella hartaudella kirjakaupaksi. Loistava kuvasarja.

13 kommenttia:

  1. todella hieno kirjakauppa!!

    luin ensin 'kirjasto', mutta sitten asia selvisi.<333

    kirkkoja riittää myytäväksi vaikka asunnoiksi, ihmeellistä!

    VastaaPoista
  2. Pitäisi ihan käydä katsomassa. Toteutettu hyvällä maulla ja arvokkaasti. Tuo 1200-luvun kirkko sopii hyvin kirjastoksi, sillä luostarithan olivat oppineisuuden tyyssijoja keskiajalla, ja papit ja munkit ovat tehneet merkittäviä keksintöjä ja kirjoittaneet kirjoja. Lista olisi pitkä.

    VastaaPoista
  3. Luostareissa tehtiin keksintöjä, esim Mendel. Uskonto ja luonnontieteetkin ovat olleet lähellä toisiaan viime aikoihin asti.
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Christian_thinkers_in_science
    (Suomenkielinen Wikipedia ei osaa käsitellä uskontoa asiallisesti.)

    VastaaPoista
  4. Minä olen varmaan omituinen, mutta mielestäni tuo ei ole kaunein kirjakauppa. Idea on hienonhieno, mutta petyin, kun kirkko oli sisältä liian moderni kirjakauppahyllyineen :/ Kiitos kuitenkin vinkistä, täytyy käydä tsekkaamassa kun noille kulmille eksyn!

    VastaaPoista
  5. Valokuvissa kaikki näyttää tietenkin toiselta kuin paikan päällä. Kerro vaikutelmistasi, kun olet käynyt siellä.

    On tuo kuitenkin parempi idea kuin tehdä kirkosta yökerho, niin kuin Helsingissä tehtiin ihan vanhaan neuvostotyyliin. Siellähän kirkoista tehtiin romuvarastoja ym.

    VastaaPoista
  6. joo, Englannisssa on moni kirkko laitettu kouluksi.

    VastaaPoista
  7. Monet ovat kunnostaneet kirkoista ja rukoushuoneista kodin. Nehän ovat arkkitehtonisesti mielenkiintoisia ja hyvin valmistettuja rakennuksia. Moilla seuduin on tullut toimistoja kaupunkien keskustaan asuinalueiden tilalle, ja kirkot ovat jääneet ilman käyttöä. Kirjasto tai kirjakauppa on hyvä uuskäyttö keskustan tyhjille kirkoille. Amerikassa ja Kanadassa on edelleen hyvin paljon kirkkoja kaupungeissa, sillä siellä arvostetaan pieniä seurakuntia, niiden kodikkuutta ja intiimiyttä. Meillä on päinvastoin, ollaan liian tehokkaita.

    Minä ihailin koko kouluajan kookasta (pappilan ?) kivinavettaa. Jos olisin mennyt takaisin kotiseudulle, olisin halunnut kunnostaa siitä talon. Iso katedraali-ikkuna etelänpuoleiseen päätyyn, valtava takka jne. Siinä on toiminut kai käsiteollisuuskeskus.

    VastaaPoista
  8. Miten vaikuttava! Huikea idea. Minusta tässä mennyt ja moderni korostavat kauniisti toisiaan. Jos noilla seuduilla matkaisin, ehdottomasti kävisin. Kiitos tästä Anna!

    VastaaPoista
  9. Turussa on mielenkiintoinen projekti kun ne vanhat tehtaat laitettu asunnoiksi, ei köyhille, vaan tosi komeeta, pikkuveljen kaveri keksi tuon mahtavan uutiskäytön ja asuu itse siina veden lähellä..

    VastaaPoista
  10. Minunkin tekisi mieli käydä siellä. En ole koskaan ollut Belgiassa, katsellut sitä vain junan ikkunasta. Tulee mileen amerikkalainen miljonääri, joka kertoi minulle New Yorkissa, että oli nähnyt Suomen - lentokoneen ikkunasta aina yli lentäessään. Tämä oli silloin kun olin vaihto-oppilas.

    VastaaPoista
  11. Turun verkatehtaat Littoisissa, tehtaan kellokin paikalla, mitään ei muutettu päältä päin...

    http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/256759/Verkatehtaan+viimeisista+saleista+tehdaan+kehitysvammaisten+koteja

    VastaaPoista
  12. Tehtaat olivat ennen kauniita.
    Heslingissä laitetaan entisestä kaasukellostakin monitoimitalo. Se on pyöreä korkea rakennus.

    VastaaPoista
  13. Täältä löytyy kaasukellokin. Tätä aluetta ruvetaan laittamaan kuntoon.
    http://sektori.blogspot.fi/2011/11/suvilahti.html

    VastaaPoista