torstaina, heinäkuuta 12, 2012

Teetkö alleviivauksia kirjoihin?

002

Paperisuikaleita tärkeiden tai muuten vain kiinnostavien sivujen kohdilla kirjoissa. Usein suikaleet ovat värillisiä. Leikkelen niitä kasan valmiiksi, kun luen jotain kirjaa, jota en raski tai voi alleviivata.

Kommentti Hannelen kirjallisuusblogin kirjoitukseen Antecknar ni eller stryker under?

- - säästän hyvin paljon aikaa, kun alleviivaan tärkeät kohdat ensimmäisellä kerralla lukiessani, toisella kertaa käyn läpi vain alleviivatut kohdat.

Hienoja ja hyvin kalliita kirjojani - katselukirjoja - en raski alleviivata. Silloin laitan väliin tarralapun tai teen vihkoon tai paperille luettelon. En alleviivaa koskaan kirjaston kirjoja enkä muilta lainattuja kirjoja.

 Tärkeistä sivuista voi ottaa valokopion ja niihin valokopioituihin sivuihin voi tehdä alleviivauksia ja merkintöjä. Samoin voi sivun tai kuvan valokuvata tai skannata.

2.

Minäkin digikuvaan eniten. Otan valokopioita erityistilanteissa, kun pitää saada sivu tai kuva eteen päiväkausiksi seinälle tai pöydälle. 

Tai sitten kokoan valokopioita kansioon, mutta ne vie liiaksi tilaa. Olemme toden teolla hävittäneet kansioita kun muutimmme pienempään asuntoon. Jos mulla olisi oma talo niin kuin Sulla, se olisi varmasti kattoa myöten täynnä kirjoja.:)

11 kommenttia:

  1. Teen lyijykynällä pienen sivumuistutuksen romaaneihin, kirjan loppuun ettälöydä. Selailessa löydän, mitä pidin mielenkiintoisena kirjassa. Valokopiot kuuluvat menneisyyteen, joskus valokuvaan tärkeän sivun, jos kirja ei oma. Minun valokuvani hyvässä järjestyksessä tietokoneen kansioissa, ei vie yhtään tilaa :)

    VastaaPoista
  2. Kirjasi The Pursuit of Paradise : A Social History of Gardens and Gardening av Jane Brown vaikuttaa mielenkiintoiselta...

    VastaaPoista
  3. Hannele, voin allekirjoittaa kommenttisi.

    Mutta - säilytän kuvani nykyään myös ulkoisissa muistilaitteissa ja netin palveluissa. Minulla on kahdesti hajonnut tietokone, ensimmäisellä kerralla aivan uusi kone. Sain tietenkin heti uuden koneen, mutta paljon kuvia meni, kun luotin silloin liiaksi tietokoneeseen. Toisella kertaa se oli vanhempi kone ja olin onneksi laittanut kaiken talteen myös muualle.

    On muitakin muttia, mutta ne liittyvät kirjoittamiseen. Minusta on helpompaa käyttää paperilla olevaa aineistoa, jota voin levittää isolle ruokapöydälle tai leveän sängyn päälle ja tarkkailla samanaikaisesti. Voin kyllä laittaa aika monta asiaa näkymään yhtä aikaa tässä tietokoneessa, mutta se ei aina riitä. Poikani on laittanut vanhan tietokoneensa "jatkeeksi" uudelle koneensa rinnalle. Sekin on hyvä idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun isolla näytöllä voin levitellä aika monta muistinpanoa koneellakin. On vain opittava ne kaikki uutuudet ja niksit! Keväällä viimeksi kirjoitin yliopistoaineen ja kaikki tieto koneessa.

      Poista
  4. Hannele, The Pursuit of Paradise" on viimeksi viime vuosituhannen puolella luettuja kirjoja. :) Kiinnitin eniten huomiota 1500-lukuun.
    En ole alleviivannut mitään, joten muistan siitä kirjasta vain tunnelman, sisältö jäi yleissivistykseksi, joka on sekoittunut kaikkien muiden puutarhoja ja kasveja koskevien tietojen ja tunnelmien kanssa. Olen antanut tyttärelleni suuren osan puutarhakirjoistani, sillä hänellä on aikomus ruveta harrastamaan puutarhanhoitoa muutenkin kuin nojatuolipuutarhurina niin kuin minä.

    VastaaPoista
  5. Nykyään koneissa sanakirjat ja kaikki, mieheni iPadissa iltaisin lulee vaihtaen kirjaimet valkoisisksi mustalla taustalla, ei häiritse ketään. Ja kun vieras sana, niin hän painaa vain sanaa, ja selitys siihen tulee heti! Kartat, kaikki jännä ja monet tiedot melkein taskukoossa, mahtavan hienoa matkoillakin.

    Ja kyllä niihin koneisiinkin voi kirjoittaa muistiin asioita, ja muistitin toimii paremmmin kuin paperialmanakka :)

    VastaaPoista
  6. Hannele,
    Tietokone on fantastinen juuri karttojen ja kuvien kanssa. Hankin nimenomaan sellaisen koneen, jossa värit näkyvät hyvin ja kauniina ja näyttö on iso. Mieheni taas käyttää miniminikonettaan lukemiseen. Minä tuskastuin sen pienuuden kanssa matkoilla kuvia nettiin siirtäessäni. Oli vaikeaa karsia pois huonoimmat.

    Katsomme DVD:t tietokoneeltani, sillä TV joskus edullisesti ostettu ikivanha jättiläinen, kuva edelleeen kaunis ja ääni hyvä, mutta TV ei näytä alatekstejä. Ei mene rikki vaikka sitä jo toivotaan.

    Kaikkea en saa netistä, sillä käytän kaikenlaista materiaalia, joka on julkaistu kauan kauan sitten ja jota ei ehkä laiteta koskaan nettiin.

    iPad lienee seuraava ostos. Mutta millainen? Odotan jotain uutta laitetta, jossa yhdistyvät mahdollisimman monet jutut. Japanilaisilla turisteilla näin Prahassa ihmelaitteita. Mieheni ja minä emme ole tekniikan neroja, joten emme älyä kaikkea nopeasti. Lapsillemme kaikki tuo on aivan jokapäiväistä heidän töittensä vuoksi.

    VastaaPoista
  7. http://www.radionova.fi/ajankohtaista/uutiset/Kaikki-mita-sinun-tulee-tietaa-iPadista-6127.html

    VastaaPoista
  8. Onko tämä sitten uusin?
    http://blogit.tietokone.fi/mac/778/uusi-ipad/

    Näitä taitaa tulla koko ajan lisää.

    VastaaPoista
  9. Niitä iPad tulee lisää koko ajan, mieheni yllyttää minua perimään hänen "vanha" että itse saisi uuden :) Hän osti omansa pikkasen halvemmalla Bostonista.

    Monet vahat kirjat ja muitakin teoksia netillä, pitää vain löytää, mikrofilmityylisesti. Yliopistoilla paljon vanhoja kirjoja e-kirjoina. Nämä vanhat kirjat kait tiedät: http://www.gutenberg.org/

    VastaaPoista