maanantaina, lokakuuta 02, 2006

Siniset talot

Ainoa sininen talo, jossa olen koskaan asunut, oli sukulaistemme aikoinaan omistama kesämökki Peltosalmen lähellä Savossa. Saimme käyttää sitä useana kesänä siihen aikaan, kun lapsemme olivat pieniä. Maalaiselämä tuli tutuksi, sillä naapurissa oli lehmiä ja ikimuistoinen kissa nimeltä Keuhko.

Hollannissa on ainakin Arnhemin ulkoilmamuseossa samanlaisia kirkkaansinisiä taloja, jotka ovat kuitenkin malliltaan erilaisia. Opas kertoi, että sinistä väriä käytettiin mielellään, koska se karkottaa kärpäset. Ovatkohan venäläiset huomanneet saman asian?

Siniset talot 2 jatkaa samaa aihetta.
Siniset talot 3

6 kommenttia:

  1. Ihan totta pitäisi olla tuon sinisen värin kärpäsiä karkoittava ominaisuus. Olen jostain lukenut, että kreikkalaisten talojen ikkunanpielet ovat juuri tuosta syystä usein maalattu sinisiksi. Näin muuten sinusta unta viime yönä! Ihastelin sinulle nukketalojasi. Monesti on pitänyt niistä sinulle kommentoida, että ovat kauniita. Oletko koskaan käynyt Lontoossa Bethnal Green Museum of Childhoodissa? Siellä on aivan ihania nukketaloja esillä.

    VastaaPoista
  2. Tästä tulee mieleen, että ei siellä kesömökilläkään yleensä kärpäsiä ollut.

    Kiitos nukketalokommentista.

    Oli aikomus käydä lapsuuden museossa viime kerralla Lontoossa ollessa, mutta tuli muita menoja.
    Olen nähnyt nukketaloja siellä täällä museoissa muualla.

    Nettikauppojen katalogeissa on myös hyviä ideoita. Ainakin jotkut niistä katalogeista ovat täysin ilmaisia.

    Blogisisko

    VastaaPoista
  3. Savonlinnasakin on yksi kirkkaansiniseksi maalattu iso puutalo. Jos oikein muistan, se on jonkin lääketieteellisen säätiön käytössä.

    VastaaPoista
  4. Onko se vanha vai uusi talo?

    Blogisisko

    VastaaPoista
  5. Hei!

    Se näyttää vanhalta puutalolta, mutta maali näyttää uudelta. Näin sen vain ohimennessä auton ikkunasta, joten sijainnistakaan en osaa sanoa enempää, mutta aika lähellä keskustaa se oli, jos joskus aiot mennä katsomaan. Ikkunapuitteet olivat muuten punavalkoiset.

    VastaaPoista
  6. Kaisla,

    kiitos tiedoista. Autottomana tulee tuskin kuljettua niillä seuduilla, mutta joku ystävä saattaa kulkea ohi.

    Innostuin kirjoittamaan lisää sinisistä taloista. Linkki on tekstin puolella.

    VastaaPoista