lauantaina, toukokuuta 28, 2011

Kommentti: Meri voi olla vaarallinen

Meri voi yllättää. Olimme uimarannalla Kyproksella Kyrenian hevoskenkälahdessa. Istuin pienempien lasten kanssa rannalla, kun vanhin lapsista, 10-vuotias poikamme huusi, ettei hän pysty liikkumaan vedessä. 

Hän seisoi ehkä vyötäisiään myöten vedessä, siis matalassa vedessä. Juoksin hänen luokseen ja yritin vetää häntä pois. Samassa siihen ilmestyi joukko miehiä, jotka muodostivat ketjun ja vetivät minua kädestä. Yhdessä saimme pojan pois vedestä.

Se oli pelottava kokemus. Merivirta voi yllättää tuolla tavalla. Olimme olleet samalla paikalla uimassa monta kertaa. Paikalliset asukkaat nähtävästi tunsivat ilmiön, kun reagoivat niin nopeasti, ryntäsivät auttamaan.


Lisäys: Tämä tapahtui juuri ennen Kyproksen sotaa ja vallankumousta. Tuolloin Kyrenia oli idyllinen paikka. Lahti on nähtävästi muuttunut vilkkaaksi satamaksi kuvien mukaan.

6 kommenttia:

 1. Ikävä muisto, mutta onneksi loppu meni hyvin.

  VastaaPoista
 2. se on totta, että meri yllättää. olen joitain yllättäviä hetkiä nähnyt matkoilla ja joka kerta se saa sivullisenkin sydämen sykkimään nopeassa tahdissa.

  VastaaPoista
 3. Marja-leena,
  se tapahtui niin äkkiä, että en ehtinyt silloin tajuta, miten vaarallinen tilanne oli.

  VastaaPoista
 4. mummeli,
  olen kuullut kauheista onnettomuuksista, joissa meri vie uimarin hetkessä. On parasta uskoa rannalla olevia ohjeita.

  VastaaPoista
 5. Olin innokas snorkkelisukertelija siellä kuuden ja puolen mailin biitsillä Kyreniassa. Tiesimme toki vaarasta, pataljoonan komentajammekin oli hukkua, kun takaisinvirtaus yllätti.
  Vaikka aurinko paahtoi, niin varovainen sai olla silloin kolmevuotiaan esikoisemme suhteen. Vaimo oli kyllä äärettömän huolehtivainen, kun itse sukeltelin viiden tai kuuden metrin ihmemaailmassa.

  Iisi

  VastaaPoista
 6. Vesi oli niin kirkasta, että snorkkelin kanssa näki ihmeitä.

  VastaaPoista