lauantaina, toukokuuta 21, 2011

Blogisisko ® info


Minulla ei ole 'Blogisisko'-blogia Wordpressissä eikä ole ollutkaan.:) Sen blogin perusti tuntematon henkilö itselleen, ja se on poistettu Wordpressistä. Sen poistaa pian myös 'Blogilista.fi'. Googlessa se tulee kummittelemaan vielä jonkin aikaa. Valitan sekaannusta.

Tuon blogin perustaja havainnollistaa kuitenkin erinomaisesti syytä, jonka vuoksi olen alkujaan halunnut rekisteröidä blogini nimen ja nimimerkkini. Näyttää siltä, että tämä järjestely suojaa bloggaajaa paremmin kuin pelkkä nimimerkin tai blogin nimen vakiintunut käyttö, minkä pitäisi riittää hyvien tapojen ja lain mukaan sekä Suomessa että esimerkiksi Yhdysvalloissa. Mutta ei näytä riittävän aina Suomessa.


Toivon, että kyseisen blogin aloittaja ja käyttäjä löytää itselleen rakentavampaa tekemistä. Toivon myös, että hän löytää oman paikkansa blogimaailmassa omana itsenään. Toivon hänelle kaikkea hyvää elämässä. Tämän episodin voimme unohtaa.:)


Koska kirjoitan lapsille, en halua myöskään, että blogiani tai sen nimeä käytetään johonkin toimintaan ilman lupaani, ei ainakaan Suomessa, muita maita on mahdoton valvoa. Uskon, että muutkin ajattelevat samalla tavalla. Kuviahan voi käyttää siteeraamisoikeudella. Monet pyytävät lupaa tai ilmoittavat, että ovat ottaneet kuvan käyttöönsä. Monet ovat pyytäneet lupaa lainata tekstejä. Kannattaa lukea professori Kemppisen blogista tekstin lainaamisesta, kuvien käytöstä, copyrightista ym, sillä hän on asiantuntija.

Blogisisko ®
Päivitetty 1/2015

Blogisisko is a registered trademark 251938.
rekisterinumero 251938
sekä 'Blogisisko' että 'blogisisko'
Huom haku muuttunut!
Kirjoita kohtaan haku 'Blogisisko'/'blogisisko' tai 251938
http://epalvelut.prh.fi/web/tietopalvelu/haku

En ole voinut kommentoida pitkään aikaan 'Blogisisko'-nimellä, sillä nimimerkkini alkoi esiintyä muiden käytössä. Sen tähden olen väärinkäsitysten välttämiseksi jo jonkin aikaa välttänyt kokonaan kommentoimista tai kommentoinut koko nimelläni Anna Amnell (Anna-nimisiä on muitakin) tai yhdistelmällä 'Blogisisko' ja Anna Amnell. Toivon, että tilanne rauhoittuu ja palaa normaaliksi.

Hauskaa viikonloppua!

P.S. Olen huomannut, Google kääntäjä jättää yleensä yksinkertaisten lainausmerkkien sisällä olevat nimet kääntämättä. Kokeilkaa.

Lisäys: Bloggaajat voivat toimia myös yhdessä. Sellainenhan on hauskaa. 

7 kommenttia:

 1. Onnea, Anna! Jaksoit taistella oikeuksiesi puolesta, sitä ihailen.;)

  VastaaPoista
 2. Tässäpä oli hyvää ja asiallista opastetta aamun alkajaiseksi. Kiitoksella!

  Oikeassa elämässä löytyy yllättävän usein samaa nimeä kantavia ihmisiä. Silloin turvaudutaan yleensä pieniin lisäyksiin, kuten toisen etunimen kirjaimeen tai vastaavaan. Tällaisesta ei ole omakohtaisia kokemuksia.

  Blogiini kirjoitin 'taiteilijanimen' oikeaoppisesti väärin - ja se olikin hyvä asia. Ei ole tullut sekaannusta!

  Kaunista kesän odotusta !

  www.nami-hiiri.com

  VastaaPoista
 3. Hannelen paratiisia en ole rekisteröinyt...

  VastaaPoista
 4. Hannele, toivon, että kaikki sujuu hyvin. Vakiintuneen käytön pitäisi riittää.

  VastaaPoista
 5. Aili, toinen vaihtoehto olisi ollut lopettaa Blogisisko-blogi. Mutta siinä käy paljon lukijoita Googlen kautta. Ajattelin, että täytyy olla muitakin vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
 6. Hannele,
  teillähän on Ruotsissa uusi laki, jota voit tutkia. Informaatio-ja teknologiaoikeuden professrori Jukka Kemppinen kirjoitti siitä eilen blogissaan.

  http://kemppinen.blogspot.com/2011/05/ruotsin-laki.html

  VastaaPoista
 7. nami-hiiri,
  olen kommentoinut jo aikaisemminkin nimelläni keskustelufoorumeillä. Se oli hyvä asia, sillä pelkkää Blogisiskoa en voi enää käyttää. Noiden Blogisisko-tunnusten (tunnustusten) jälkeen on tullut väärinkäsityksiä. Siksi olen käyttänyt yhdistelmää nimi + nimimerkki tai pelkkää nimeä.

  VastaaPoista