torstaina, toukokuuta 05, 2011

Kukat ja niiden kuvaaminen


032
Teen aina silloin tällöin päätöksen ryhtyä opiskelemaan valokuvaamista, menemään kursseille. Olen ostanut muutaman kirjankin. Mutta sitten päädyn vain ottamaan kuvia. Kun kamera hoitaa teknikan, kuvaajalle jää vain aiheenvalinta ja sommittelu, kumpikin hauskaa puuhaa.

Minusta on myös hauskaa katsella muiden ottamia valokuvia. Monet bloggaajat ovat hyvin taitavia valokuvaajia, ja heillä on kiinnostava asuinympäristö, kaunis puutarha ja kiehtovia esineitä tai herkullisen näköistä ruokaa, jota he kuvaavat.. Sitten on vielä niitä, joilla on hienot laitteet ja paljon tietoa ja taitoa.

4 kommenttia:

 1. Hei.
  Kuvasi ovat hienoja.
  Annan kuitenkin yhden vinkin: Kun otat ulkona auringonvalossa kuvaa kukasta, laita sateenvarjo suoran auringonvalon eteen, jolloin kuvattava kukka jää sateenvarjon varjoon. Näin vältytään kukkien ylivalottumiselta.

  VastaaPoista
 2. Kauniisti kuvattu.
  Itse otan kuvia aivan tavallisella kameralla ja sen parempaa taitoa ei ole.
  kukkien nimiä kyllä tiedän , mutta muuten huono kirjoittamaan ajatukset paperille.

  VastaaPoista
 3. Kiitos ja kiitos vinkistä, Pekka. Olen ihaillut valokuviasi Lapista ja Etelä-Suomesta sekä ihanasta kissasta.

  Pitäisi muistaa ottaa päivänvarjo mukaan, kun lähtee Töölönlahdelle.

  Tuo kukkakuva on otettu erkkerissä, jossa on mielestäni hyvin vaikeaa kuvata. En tajua ollenkaan, miten valon kanssa pitäisi toimia. Asuin 20 vuotta samassa paikassa, jossa oli ikkunat pohjoiseen päin, mutta paljon tasaista valoa. Aion ruveta opettelemaan tuon erkkerin käyttöä. Voin kuvata kukkia, nukkekotia ja muita kärsivällsiiä kohteita.

  Olen yleensä kävelyllä mieheni kanssa ja voisimme ottaa mukaan kaikenlaisia apuvälineitä. Voisin jopa ostaa paremman (=raskaamman) kameran.

  Pidän pientä kameraa aina mukana, sillä usein kinnostavat kohteet tulevat yllättäen. En saa tarkkoja lähikuvia tällä kameralla. Parempia tuli ensimmäisellä kamerallani, johon oli helppo asettaa itselaukaisu. Nyt en voi käyttää sitä, sillä kamera ja tietokone eivät toimi yhdessä.

  VastaaPoista
 4. Sylvi, yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.:)

  VastaaPoista