perjantaina, toukokuuta 20, 2011

Onko blogi tavallisen kansalaisen äänitorvi? Kommentti

Vanha tuttu "Pinserin lista" vuodelta 2005 näkyy netissä: Pinserin listalla ruuhkaa Sieltä löytyi tämäkin kommenttini ajalta, jolloin olin pitänyt blogia vasta kolme kuukautta. Kuva liittyy pari viikkoa aikaisempaan kirjoitukseeni. Tein kuvan leikkaamalla ja liimaamalla. Pohjana kuva, joka on eräässä lukuisista Doverin kirjoista - käytin niitä jo Kanadassa kirjoittaessani lehtijuttuja sikäläiseen lehteen.
Pinserin blogissa:
Blogisisko says:
28.09.2005 at 20:09
Hyvät ystävät,
esimerkiksi minulla ei ole aavistustakaan edes siitä, mitä tämä “RSS-feedi” tarkoittaa. Kuitenkin olen pitänyt tai ollut pitävinäni blogia jo kohta neljä kuukautta. Mittari kertoo, että lukijamääräni kasvaa koko ajan.
Minulla on ollut sellainen käsitys, että blogin tulisi olla tavallisen kansalaisen äänitorvi. Siksi blogin pitämisen täytyisi olla mahdollisimman yksinkertaista, kuten Sinä, Sami, jo sanoitkin.
Muussa tapauksessa blogeja pitäisivät vain tietotekniikan harrastajat ja asiantuntijat tai niin varakkaat ihmiset, että heillä on mahdollisuuus teettää “täydellinen blogi”, jota he täyttävät. Se ei antaisi oikeaa kuvaa ihmisten mielipiteistä.
Blogin pitämisen tulisi olla vielä yksinkertaisempaa kuin mitä se on nyt. Kaikilla ei ole aikaa, mahdollisuutta eikä halua uurastaa bloginsa parissa iltakaudet.

Ystävällisin terveisin Pirkko/Blogisisko

Ja toinen kommenttini, kiitos kommentoijalle, joka kertoi mitä RSS-feedi on:


Janne,
kiitos neuvosta. Olen siis vain kovasti kiitollinen kaikille maailman nörteille.
Mutta blogeja saa parantaa vieläkin, sillä meitä tietotekniikan Forrest Gumpeja on miljoonittain. Ja kaikki me haluamme kertoa mielipiteemme niin kuin Forrest siellä puistonpenkillä.:)
Pirkko


Blogisisko-blogin silloinen osoite vie nykyiseen kotisivublogiini, jonka osoitteessa on amnellannna. Käytän vielä silloin kommentoidessani etunimeäni Pirkko, jota käyttävät edelleen ystäväni ja sukulaiseni.

Monilla bloggaajilla on ollut sama osoite blogissaan alusta asti. Kun bloggaajien määrä alkoi kasvaa, tuli vuoroin Vuodatukseen vuoroin Bloggeriin ongelmia. Minä olin niitä kärsimättömiä, jotka tilapäisten ongelmien vuoksi siirsivät bloginsa toiseen osoitteseen. Monelle syntyi sama blogi sekä Bloggeriin että Vuodatukseen. Lopetin monia blogeja. Muistelen haikeana mm Bloggerissa ollutta käsityöblogiani, jonka siirsin Vuodatukseen, kun Bloggeriin ei saanut vielä kategorioita. Monien blogien avulla yritin oppia bloggaamista, ja se oppiminen jatkuu edelleen.

Bloggaamisessa on tapahtunut niin paljon muutoksia, että vuosi 2005 tuntuu nostalgiselta kaukaiselta ajalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti