tiistaina, syyskuuta 13, 2011

KaDeWE-a cafe with a view

KaDeWe: a cafe with a view

Suuri koko
Eräs kohokohta Berliinin matkalla oli KaDeWE eli Kaufhaus des Westens, manner-Euroopan suurin tavaratalo ja sen näköalakahvila. Laitoin vuosi sitten marraskuussa Berliinissä tähän blogiin joulukoristelua tästä samasta tavaratalosta. Otin niin paljon valokuvia, että olen pystynyt laittamaan niitä vasta vähitellen esille.
Helsingissä Stockmannin kahvilassa on myös näköalaikkunat, mutta kahvilaravintola ei ole yhtä korkea kuin tämä.
Istuimme KadeWen kahvilassa illalla ja joimme teetä Sacher-kakun ja juustokakun kera. Pääasia oli kaupungin katselu.
Flickrissä voit katsella näitä kuvia myös erikseen KadeWe-kansiossa.
KadeWE Wikipediassa (kuva ja selostus)

6 kommenttia:

  1. Tuolla kahvilassa minäkin olen käynyt mieheni kanssa huhtikuussa 2008. Olimme silloin omalla autolla liikkeellä Saksassa ja kaksi päivää vietettiin Berliinissä. Ei siinä ajassa kovin paljon ehtinyt nähdä.

    VastaaPoista
  2. Kävimme heti ensimmäisenä päivänä sightseeing-ajelulla bussilla. Puolessatoista tunnissa sai jonkinlaisen käsityksen kaupungin laajuudesta ja näki tavalliset nähtävyydet. Sitten saikin käydä joissakin museoissa.

    Vaikka olimme Berliinissä kaksi viikkoa, siitä kolme päivää Wittenbergissä, tuntuu, että näimme vain pienen osan kaupungista.

    VastaaPoista
  3. Siellä yläkerrassa syönyt ihanan juustolautasen ja lasin viiniä lounaaksi. Oliko siellä 400 erilaista makkaraa...

    VastaaPoista
  4. Me olimme jo aika nääntyneitä siinä vaiheessa, kun ehdimme ylös. Näimme valtavat tarjousmäärät, mutta tyydyimme teehen, juustokakkuun ja Sacher-kakkuun, jotka jaoimme molemmille.

    Alakerrassa oli varsinainen ruokaparatiisi. Minä olen allerginen juustolle, joten katsoin vain kaukaa sitä juustojen määrää! Makkaraakin riitti. Yleensä annokset olivat Berliinissä valtavia. Piti varoa, mitä tilasi.

    VastaaPoista
  5. Näin kävi, kun tilasin Charlottenburgin linnan lähellä olevassa ravintolassa "pikkkuisen omenatorttua" (Apfelstrudel) Unkarilainen naapurini teki tätä Torontossa.

    VastaaPoista
  6. (niitä juustolaitasia oli ihan pieniäkin :)

    VastaaPoista