maanantaina, tammikuuta 09, 2006

Nestor on "hot" 49Mediassa. Our Xmas guest, Nestor-cat became hot in 49Media


Jouluvieraamme Nestor-kissa on kuuma, "hot" 49Mediassa (lopetettu).
Täältä löydät Nestorin ja muita kissoja ja koiria
Nestorin kuvat ovat myös tuossa kansiossa Cats and Dogs.

Klikkaamalla kuvaa, saat koko jutun esille. Kirjoittamalla 49Median etsijään sanan Blogisisko, saat esille muut esillä olleet blogini.

Joskus syksyllä löysin suureksi yllätyksekseni blogini kuvia 49Media-nimisestä nettijulkaisusta, josta voisi käyttää nimeä "a magazine for weblog media". Sen jälkeen olen seurannut sivuja kiinnostuksella.

Halloweenin aikaan laitoin blogiini valokuvan, jonka oli ottanut monta vuotta sitten New Yorkin osavaltion pohjoispuolella. Tienvarressa oli hauskoja kurpitsakavereita (linkki uusittu), joilla oli kurpitsapää ja heinällä täytetty vartalo. Se oli "hot" 49 Mediassa pitkään Halloweenin aikaan.

En tiedä, etsivätkö suomalaiset lukijat blogeja 49Median kautta. Ainakin iltaisin siellä on melko pornahtavia kuvia. Mutta blogin nimellä löytää juuri sen blogin, jonka haluaa. Kuvien käytössä kannattaa suomalaisen bloggaajankin ottaa huomioon copyright entistä tarkemmin, sillä tällainen nettilehti vie blogin ulkomailla nähtäväksi.

3 kommenttia:

  1. Minä taas olen miettinyt, että, millä oikeudella tuo 49Media käyttää meidän bloggaajien kuvien thumbnaileja omilla sivuillaan lupaa kysymättä.

    VastaaPoista
  2. Nähtävästi samalla oikeudella kuin käytetään kirjojen kansikuvia tms, kun kirjasta kerrotaan. Olisiko näin?

    Google tallentaa sivuja, ja Blogger säilyttää arkistoissaan lopetetunkin blogin, mikä oli minulle yllätys.

    Minulle on edelleenkin hyvin hämärää se, mitä kuvia omassa blogissa saa käyttää. Käytän kuvia hyvin varovaisesti, yleensä vain sellaisia, joiden yhteydessä mainitaan, että saa käyttää, joiden oikeuden olen ostanut pienellä jäsenmaksulla tai sitten ystävieni tai oman perheen ottamia kuvia.

    Minusta vaikuttaa siltä, että blogit ovat niin uusi asia, että kuvien käytöstä ei ole lainsäädäntöä. Vai onko??

    Kun kysyin Doverilta, miten voin käyttää heiltä ostamiani CD:llä tai kirjoissa olevia copyright free-kuvia, asia oli siellä copyright-osastolla uusi: olin ensimmäinen, joka oli kysynyt. Minulle annettiin ohje:

    Yhdestä CD:stä saa käyttää 10 kuvaa yhteen julkaisuun= yksi blogi. Minusta se on kohtuutonta, sillä blogia kirjoitetaan vuosia. Minulla on useita blogeja, joten voin käyttää kuhunkin 10 kpl, mutta nekin täytyy olla read-only.

    Olisi hauskaa tietää, onko kenelläkään näistä asioista tarkempaa tietoa.

    Tässä tulee mielen bloggaavan lakimiehemme Kemppisen reaktio siihen, että vanhojen laulujen sanoja myydään netissä.

    VastaaPoista
  3. Ei ne kuitenkaan kerro mitään omin sanoin tuolla 49Mediassa, vaan sivunalku on suoraan lainattu ja kuvista on tehty thumbnailit heidän sivustolleen.

    Eiköhän blogeja koske ihan samat tekijänoikeussäädökset kuin esim. kotisivuja eli toisen sivuilla olevaa kuvaa tai kirjoitusta ei saa omille kotisivuilleen laittaa eikä esim. kokonaisuudessaan referoimatta lainata esim. keskustelufoorumeille ellei ole siihen tekijänoikeuksien haltijalta lupaa saanut. Linkkejähän toisten kuviin ja sivuihin saa vapaasti sivuilleen laittaa, hot-linkitystä lukuunottamatta.

    VastaaPoista