lauantaina, tammikuuta 21, 2006

Näistä timanteista minäkin pidän. Ice flowers



Marja-Leena Rathjen kirjoitus Finnish ice flowers toi takaisin Suomeen ikkunaiineksen tyylikkääseen blogiin,jossa kukkivat tänä viikonloppuna jääkukat.

Kuinkahan moni meistä onkaan innostunut ottamaan tänään kuvia omista jääkukistaan? Erityisesti minua kiehtoo se, että orkideat kukkivat juuri keskitalvella pitkiä aikoja. Jääkukat ikkunassa ja orkideat ikkunalaudalla ovat tavallinen näky talvisin.



Meillä on vanhanaikaiset kaksinkertaiset ikkunat, ja niihin muodostuu hyvin herkästi jääkukkia. Aikaisemmin en ole niitä tallentanut. Parhaat jääkukat löytyivät tänään keittiönikkunasta. Niitä täytyy kuvata seuraavaksi aurinkoisena pakkaspäivänä.

7 kommenttia:

  1. Kauniita on nämäkin jääkukat! Sinun ikkunassasi on jänniä pitkiä viiruja, kuin oksia. Johtuukohan tuo muotojen runsaus ja pieni erilaisuus ikkunanpesutavasta tms:sta?

    VastaaPoista
  2. Hauska nähdä lisää suomalaisia jääkukkia, ja niin kauniita orkidean mukana! Kiitos Pirkko!

    VastaaPoista
  3. Ikkunaiines,
    ikkunoitamme ei ole pesty aikoihin. Luulen, että jääkukkien muoto johtuu ikkunoiden sijainnista (talo mäellä & kuudes kerros, meri lähellä, tuulista, hatarat ikkunat).

    Kävin katsomassa myös jääkukkagalleriaasi. Kiitos kun innostit minuakin ottamaan nämä kuvat. Syntyi kokonainen jääkukkakansio.

    Marja-Leena,
    jäätynyt ikkuna ja kukkiva orkidea on yhdistelmä, jota en lakkaa ihmettelemästä.

    Orkideat ovat säilyttäneet vaikean, eksoottisen ja ylellisen maineensa, vaikka ovat nykyään todella helppohoitoisia ja edullisiakin, kun ottaa huomioon, miten kauan ne kukkivat.

    VastaaPoista
  4. Hei Blogisisko.
    Ajattelin vain mainita, että Kotilieden numerossa 2, ilm. 17.1 on juttua C.S.Lewiksestä sarjassa Suunnan näyttäjät.
    Et kai ole päässyt tänään (ma)päivällä Vuodatukseen, kuten en minäkään?

    VastaaPoista
  5. ihana tuo orkideakuva! Aivan mielettoman upeita orkideoita! Mulla kukki viime kesana aitienpaivasta elokuuhun 3 kk ja pari paivaa paalle valkoinen perhoskammekka. Se vain otti ja kuoli syksylla :(

    VastaaPoista
  6. Alussa minullakin kuoli monta orkideaa, kun en osannut hoitaa niitä.

    VastaaPoista
  7. Maria,
    kiitos kun kerroit tuosta Kotiliedestä.

    VastaaPoista