keskiviikkona, tammikuuta 11, 2006

Sielunmaisemana lumi. Snow



Photo: Outdoor-photographer Jef Maion/Nomad's Land

"Whose woods these are I think I know
His house is in the village though;
He will not see me stopping here
To watch his woods fill up with snow.
--

The woods are lovely, dark and deep,
But I have promises to keep,
And miles to go before I sleep,
And miles to go before I sleep."

Stopping by woods on a snowy evening. - The Poems of Robert Frost. The Modern Library. Random House. 1946 (1939).

I read this poem first time in a Chicago bookstore during my AFS-year. In my mind it connected two worlds, two cultures that have been important in my life: my poor early childhood in postwar Finnish countryside and Anglo-American culture. I had to buy the book and I still have it. I had the same feeling when I saw Jef Maion's photograph. Snow and blue light are the landscape of a Finn's mind, at least of my mind.

Kirja on ostettu chicagolaisesta kirjakaupasta AFS-vaihto-oppilasvuonna kauan sitten. Tätä runoa lukiessa yhdistyivät minulle ensi kertaa kaksi maailmaa: varhaislapsuus pienessä suomalaisessa kylässä ja angloamerikkalainen kulttuuri. Samalla tavalla ne yhdistyvät tuossa Jef Maionin ottamassa valokuvassa. Sininen valo ja lumi ovat sielunmaisemani.

Have fun with snow and amazing snowlinks

Lumi, Snow can be a girl's name in Finland.


5 kommenttia:

  1. Hei Blogisisko.
    Hieno kirjoitus ja kuva upean sininen. Kävin ilmatieteenlaitoksin sivuilla oppimassa asioita lumesta. Se Saharan hiekanjyvästen kulkeutuminen tänne saakka on kyllä ihme juttu.

    Asiasta toiseen: Kysyisin millä tekniikalla sijoitat kuvia Bloggerin sidebariin. En ole vielä laittanut yhtään kuvaa sinne ja haluaisin löytää kivuttomimman tavan. Kertoisitko?

    VastaaPoista
  2. Otan kuvan ensin Bloggerin oman kuvansiirtäjän kautta ikäänkuin kirjoitukseen kuvitukseksi pienenä tai keskikoossa (riippuen kuvan alkuperäisestä koosta) - ja vasemmalle puolelle sijoitettuna.

    Tallennan tämän nimettömän postauksen, jossa ovat vain tuon kuvan koodit (en tarkoita kuvan osoitetta, vaan kaikkia niitä koodeja, joiden avulla kuva muodostuu blogiin).

    Sitten valaisen kuvan koodit, otan ne "kyytiin" ctrl ja c:llä ja kuljetan paikalleen sivupalkkiin, jonne asetan ne ctl ja v:llä. Kuvan yläpuolelle ja kuvan alapuolelle laitan tarpeellisen määrän merkkiä, jossa keskellä br ja vasemmalla < ja oikealla > (kommenttilaatikko ei hyväksy kokonaista symbolia). Näin kuvalle on tarpeeksi tilaa.

    Esikatselulla voi katsoa, miltä kuva näyttää. Monesti sivupalkki valuu tässä esikatselutilanteessa alas, vaikka ei jääkään alas lopullisesti.

    Yleensä kuvan laittaminen sivupalkkiin ei onnistun ensi kerralla. Joutuu kokeilemaan muutaman kerran, että tilaa kuvan ylä- ja alapuolella on juuri sopivasti. (Vuodatus on tässä kohden paljon helpompi.)

    Kun kyllästyy kuvaan, voi sen koodin siirtää omiin tiedostoihin ja laittaa helposti johonkin toiseen kohtaan Bloggerissa.

    Saattaa olla hienompiakin tapoja. Tämä toimii. Pirkko

    VastaaPoista
  3. Alternative Arboretum (maisema-arkkitehtuuri)-blogissa ja Anskulla on lumikuvia blogeissaan.
    ks. osoitteet tämän blogin sivupalkista.

    VastaaPoista
  4. Vuodatuksesta vielä: Sivulaatikoiden väriä joutuu luultavasti muuttelemaan ao kohdista, kertoisin mitkä ne ovat, jos oikeasti tietäisin. Minulla se on tapahtunut sillä tavalla, että muutan kaikki pohjavärikohdat, ja sitten yhtäkkiä kaikki muuttuu siitä yhdestä kohdasta,jonka koodin annoin blogilla. Hiukan sellaista onnenkauppaa kaikki tämä, kun ei oikeasti osaa.
    Kiitos Bloggerneuvosta :)

    VastaaPoista
  5. Bloggerissa auttaa, jos tulostaa koodit. Voi muutella mitä hyvänsä ja kokeilla, sillä lopussa voi laittaa kaiken samanlaiseksi kuin paperikopiossa on.

    Auttaa myös, jos on useita Blogger blogeja, sillä kuvia ja tekstiä voi kuljettaa blogista toiseen siellä Bloggerin sisällä.

    En osaa kuvitellakaan, että vain kirjoittaisin blogiin. Minusta on hauskaa kokeilla värien ja kuvien kanssa.

    Toisaalta jotkut blogit toimivat aivan erinomaisesti ilman kuvia. Sellaisia on hyvin paljon.
    Pirkko

    VastaaPoista