sunnuntaina, toukokuuta 21, 2006

Eurooppa ja Lordi. A lady's kissEurope is a lady, and when a lady kisses a toad, he turns into a prince. But will it last?

Kuten tiedämme Eurooppa on nainen, ja naisen suudelma voi muuttaa rupikonnan prinssiksi.

Kuinka kauan lumous kestää? Lordipinssien, lordiriipusten ja lordikalenterin valmistajat toivovat tietenkin, että mahdollisimman kauan. The Pink Lady on the Loose, johon linkitän edellisessä kirjoituksessani, veikkaa, että ensi euroviisukilpailussa tullaan näkemään lisää hirviöbändejä. Onko kaunotarten aika ohi?
laulun sanat Mediaopettajalla

Lordi, rupikonnain kuningas. Lordi and bufo bufo, the toad

(Lordi=Tomi Putaansuu)

10 kommenttia:

 1. Minä aavistelen, että meidän täti-ihmisten mieltymykset alkavat olla Euroopassa osittain passe. Ei tästä muuhun päätelmään voi juuri tulla. Ihmettelin hirmuisesti, että tämä kappale lähetettiin kilpaan, ja pelkäsin, että tämä on viimeinen niitti Suomen euroviisuhistoriassa.

  Ja kun nyt nähdään kuinka kävikään, niin on nähtävä, että nuorten maailma on jotain muuta kuin meidän kauneudesta ja miellyttävyydestä tykkäävien.

  Uskomattomin oli lähisukulaiseni kreikkalaisen anopin puhelu suomalaiselle miniälleen tänä aamuna. Vahvasti uskovainen Jaja Vasiliki sanoi ykskantaan: "Suomen kappale oli paras".

  VastaaPoista
 2. Niin, tuntuuhan tuo Lordin menestys vähän erikoiselta. Se kuitenkin kertoo karua kieltä siitä, että Euroviisujenkin on uudistuttava.

  Lordin voitto perustui vain siihen, että nyt kyseessä oli jotain todella erillaista. Muut esitykset olivat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta aika latteita. Ne myös kuulostivat siltä, että nämä biisit ovat soineet jo useita vuosia.

  Jatkoa ajatellen, on varmasti aivan turha kuvitella samanlaista jatkoa. Varmasti Euroviisut monipuolistuvat (joka onkin tervettä), mutta takuu varmasti hirviö maskit eivät pure uudestaan.

  Yleisradiosta ilmoitettiin jo, että ensivuoden kisat pidetään Suomessa. Rahoitus vaan pitää hommata, mutta se kuulemma kerätään kasaan keinolla millä hyvänsä. Silti ilmoitettiin myös että tv-lupamaksut eivät tämän takia nouse. Hyvä vaan sillä tv-lupamaksuista pitäisikin päästä kokonaan eroon, toiminta pitää rahoitaa muulla keinolla.

  Vielä Lordin kappaleesta; kyseessä ei edes ollut parasta mahdollista Lordia. Muutamia vuosia sitten julkaistu Would Tou Love a Monsterman? on esimerkiksi huomattavasti parempi kappale. Musiikillisesti Lordin euroviisukappale oli menettelevä, liian yksinkertaista minun makuuni, mutta taidanpa kuitenkin pistää sen soimaan :-)

  ~~Johannes~~

  VastaaPoista
 3. Helena, mutta laulun sanathan ovat kuin amerikkalaisen evankelistan suusta. Kreikkalainen rouva näki varmaankin ne kreikaksi alatekstinä TV:stä.

  Tämä on todella kiinnostavaa.

  Nuorethan pitävät Urho Turhapurostakin, jota meikäläinen ei voi vilkaistakaan tuntematta pahoinvointia. Ja teini-ikäiset piirtävät hirviöitä. Omat lapseni pitivät Mariece Sendakin (?) hirviökirjoista. Ja onhan Halloween lasten suosima.

  Minä itsekin pidän vampyyrielokuvista. Nehän ovat yleensä hyvin traagisia ja vahvasti eettisiä pohjimmiltaan.

  Näkevätkö lapset ja nuoret pintaa syvemmälle: hirviöasun takana olevan lämpimän sydämen?

  Se olen jo huomannut, että ei sanota enää 'moi' vaan 'hallelujah' tai "Hardrock Hallelujah! "tuolla kadulla..)

  Mutta miten Lordi tulkitaan? Mihin hänen imagoaan ja musiikkiaan käytetään tulevaisuudessa?

  VastaaPoista
 4. emppula,
  kai Lordi-ilmiö on niin omaperäinen, että sitä on vaikeaa matkia.

  Luulen, että tullaan näkemään muutama Lordi-elokuva.

  VastaaPoista
 5. Suhteeni musiikkiin on välipitämätön. Jos nyt itse äänestä pitäisi jotain sanoa, kannatan volyymia, tulee se sitten Kohtalosinfoniasta tai Maukka Perusjätkän piisistä "Vaatteet, vaatteet..."

  Jos epäilenkin naispuolisen keskustelukumppanin olevan kiinnostunut musiikista, käännän keskustelun heti Linda Lampeniukseen. Kumman hyvin juttujani on kestetty.

  "Onko kaunotarten aika ohi?"

  Setäihmisenä vastaan: EI OLE!

  VastaaPoista
 6. Johannes: "Musiikillisesti Lordin euroviisukappale oli menettelevä, liian yksinkertaista minun makuuni, mutta taidanpa kuitenkin pistää sen soimaan :-)"

  Hyvä euroviisukappale onkin yksinkertainen, jotta kuulijat pääsevät heti siihen kiinni. Ja hevikappale on yllättävän osuva Euroviisuihin, koska hevi on hyvin melodista musiikkia.

  VastaaPoista
 7. Onko kaunotarten aika ohi?

  Vaikea sanoa näiden Euroviisujen osalta, koska yhtään sellaista ei ollut esiintyjälistalla.

  VastaaPoista
 8. jv ja sahrami,

  en tunne populaarimusiikkia muuten kuin sieltä täältä jonkun kappaleen. Kuuntelen sitä vain erityisistä syistä kuten nyt tätä euroviisukilpailua. Mielestäni melkein kaikki kappaleet olivat ihan kamalia tai siirappimaisia. Ne joissa oli huumoria (esim. "We are the winners"-miehet) olivat siedettäviä.

  Kuuntelen yleensä vain Vivaldia ja Mozartia, välistä Chopiniä (Horowitz). Pidän eniten hiljaisuudesta.

  Tyttäreni valisti minua tänään vähän aikaa sitten ja sanoi, että Lordin musiikki on hyvin kilttiä ja kesyä muuhun samantyyppiseen verrattuna.

  Äsken mieheni katsoi jääkiekon MM-ottelua, jossa Suomi voitti pronssia. Voittomusiikkina soi lopussa Lordi, ja se kuulosti innostavalta musiikilta ainakin tänä ajankohtana.

  Kokonaisuudessaan tämä Lordin musiikki on mielestäni merkityksiltään monikerroksista ja siitä voi vetää monenlaisia johtopäätöksiä. Kuten sanoin - aika näyttää, mikä on sen vaikutus.

  Hillitty kukko,

  mieheni ja minun mielestä siellä euroviisuissa oli paljon kauniita esiintyjiä, mutta ehkä me olemme jo niin vanhoja, että kaikki nuoret ihmiset näyttävät meistä kauniilta.:)

  Parasta on se, että on muutakin ajattelemista kuin keuhkoputkentulehdus, joka vaivaa edelleen.

  VastaaPoista
 9. Kauneus ja rumuus käsitykset ovat ainaisia makuasioita. Ajattelen kaunottaren olevan jotain enemmän, vielä kauniimpi kuin kaunis.

  Eikä kauneus ole nuorten yksinoikeus, enkä tarkoita plastiikkakirurgisia toimenpiteitä tässä.

  VastaaPoista
 10. Hillitty kukko,
  se oli kauniisti sanottu. 50plus-blogilaiset ilahtuvat.:)

  VastaaPoista