keskiviikkona, toukokuuta 03, 2006

Karu arki pitkän viikonlopun jälkeen


Kuva: Anna Amnell
Joskus työt kasautuvat. Lieneekö se huonoa suunnittelua vai sitä, että jotkut asiat vain tapahtuvat samalla viikolla meistä riippumatta? Pitkän viikonlopun jälkeen se tuntuu tavallista karummalta.

Olen kamppaillut veroehdotusten kanssa. Meidän perheelle kertyy hyvin paljon kuitteja, sillä ostamme kaikki työhömme liittyviä kirjoja ja muuta aineistoa. Oli aikamoinen yllätys, kun huomasin, että monet kuitit olivat himmentyneet muutamassa kuukaudessa miltei näkymättömiin.

Ennenhän kuitit lähetettiin kuoressa verotoimistoon, ja ne olivat sen jälkeen heidän murheensa. Nyt kuitit täytyy säilyttää kuusi, joidenkin ohjeiden mukaan seitsemän vuotta. Ei auta muuta kuin ryhtyä ottamaan valokopiot kuiteista. Järki sanoo, että tuskin verottaja tulee tonkimaan meikäläisten kuitteja, mutta mielenrauhan vuoksi taidan ottaa niistä kopiot. Mutta se tapahtuu vasta toukokuun kolmannella viikolla, nyt on muita kiireitä.

Bloggaaminenkin tuntuu stressaavalta kiireisenä aikana. Silloin täytyy muistaa, että ei ole pakko blogata joka päivä. Toisten blogeja voi käydä lukemassa sitten kun on aikaa. Se tuntuu hauskalta, että monet lukijat lukevat tällaisina aikoina vanhoja kirjoituksia.

Olen joutunut yhä enemmän miettimään Blogilistan merkitystä. Minun blogejani eivät lue nimittäin blogilistalaiset, vaan suurin osa lukijoista on aivan muita. Uskoisin, että Blogilistasta on kuitenkin hyötyä bloggaajalle. Ehkä lukijat kuitenkin löytävät luettavansa Blogilistalta. Vai löytävätkö he ne Googlella tai jollain muulla? Onkohan asiaa tutkittu?

7 kommenttia:

  1. Minä ainakin seuraan enemmän blogeja, jotka ovat blogilistalla, koska kerralla näkee mitkä blogit ovat päivittyneet. Jos tarvitsisi kulkea kaikissa blogeissa katsomassa onko tullut mitään uutta, en viitsisi tehdä sitä kovin usein.

    VastaaPoista
  2. Tuli myös joskus mietittyä mitä kautta ihmiset tulevat blogilleni. Päätin sitten lisätä blogilleni toisen statistiikan, joka myös kertoo mitä kautta ihmiset ovat löytäneet blogin.

    Olen ainakin kokenut tuon olevan ihan "hyödyllinen". Tätä kautta on sitten tullut tutustuttua toisiin blogeihin ja ihmeteltyä Googlen hakusanoja, joilla blogini löytyy.

    Nyt vastaan tuli Blockedreferrer. Näitä kuitenkin on aika harvassa, ja tämänkin kävijän sijainti on Moskova.

    Blogilista varmasti on hyödyllinen. Se kuitenkin palvelee ymmärtääkseni aika pientä osaa blogien lukijoista. Kuitenkin pidän erittäin hyödyllisenä, sitä että on olemassa jokin lista jonka kautta voi surffailla itselleen tuntemattomilla blogeilla.

    VastaaPoista
  3. Minullakin tulee yleensä luettua vain Blogilistalla olevia suosikkejani. Luen Blogilistan kautta, jotta heille kertyy "pisteitä". Minua ei häiritse, onko blogi päivittyyt vai ei, kurkistaminen ei kestä kauan.

    Olisi kiinnostavaa tutustua uusin blogeihin, jos olisi aikaa. Mutta blogeja on kovin paljon. Blogisanomat teki hyvää työtä esitellessään blogeja. Ymmärrän kuitenkin, että sellaisen blogin jatkuva ylläpito olisi palkkatyö tai intohimoinen harrastus.

    VastaaPoista
  4. Eräs tapa löytää hyviä blogeja on tutkia muiden linkkiluetteloita. Olen laittanut joidenkin bloggaajien linkkiluetteloita esille tätä varten (Hanhensulka, Pekka, Maria).

    Lisäksi voisi mainita vaikkapa Jura Jukolan ja Anita Konkan, joiden luettelot ovat näkyvissä heidän blogiensa sivupalkeissa. Kun on aikaa, on hauska mennä niihin tutkimaan blogeja, joissa ei tule muutoin käytyä.

    VastaaPoista
  5. Minä käytän myös Blogilistaa ja blogien sivupalkkeja toisinaan. Googlea joskus, jos haluan löytää ulkomaisia blogeja.

    Omaan/omiin blogeihini ei tulla hakukoneilla, paitsi hyvin harvoin. Syynä on se, että olen asentanut blogeihini koodinpätkän, minkä tarkoitus on estää hakukoneita löytämästä sitä/niitä. Se ei ole 100% varma, mutta toimiva.

    Sitten voisi tietysti kysyä miksi haluan estää potentiaalisia lukioita tulemasta. Siihen on useampi syy.

    Yksi on ainakin minimoida loukkaavien viestien saamista. Minulla oli aikoinaan sitkeä nettivainooja, jolla oli tarve arvostella negatiiviseen sävyyn sekä korjoituksiani että ulkonäköäni. Toki kirjoituksiani saa arvostella, mutta sivistyneesti. Kaikkea ei tarvitse sietää, vaikka kuvansa on nettiin laittanut ja tekstit ovat kaikkien luettavissa.
    Mainitun häirikön kommentoinnit loppuivat otettuani käyttöön silloisen kommentoinisysteemini (HaloScan) ip:n perusteella tapahtuvan bannauksen.

    VastaaPoista
  6. Se veropaperi stressaa todella. Sama kuittirumba juuri täällä. Osan olen kopioinut onneksi pitkin vuotta. Osa taas haalenee ihan kohta kelvottomaksi. On ne kopioitava ja säilytettävä kaikki. Verottaja on kaksi kertaa tarkastanut kuittini ja muut paperini. Toimin epätyypillisessä työssä ja sehän on vasin kyseenalaista koko homma heidän mielestään muutenkin.
    Ennen veroruljanssi oli talven pimeinä, mutta nyt joutuu istumaan sisällä sen takia kauneimpana kevätpäivänä. Ikävää, kamalaa, kurjaa, tylsää...

    Minä en oikein osaa/muista käyttää blogilistaa, vaan menen sivuille omien kirjanmerkkieni kautta tai omasta linkkien listastani. Uusia löydän muiden blogien linkkiluettoloista. Sellaista seikkailua harrastan paljonkin.

    Totta, että bloggaaminen vaatii liikaa aikaa ja jostakin muusta se on pois. Saapa nähdä, miten kesällä ehtii ja jaksaa tätä. Tämä voi muutua vain kuvien sujautteluksi sivulle silloin tällöin. Ei tähän kyllä liian vakavasti pidäkään suhtautua, ettei ilo pakene koko hommasta.

    VastaaPoista
  7. Kerrotte kiinnostavia asioita. Olen vielä aloittelija tässä bloggaamisessa, joten en osaa laittaa mitään hienouksia. Ihan tavallisen mittarin asentaminen tuntuu jo suurelta saavutukselta.

    Narniassa-blogiini tulee nykyään jatkuvasti ulkomaisia mainoksia kommentteihin. Ne on verhottu tavallisen kommentin näköisiksi ja ne joutuu tarkistamaan yksitellen. Alan onneksi tunnistaa jo lähettäjän.

    Kyllähän tässä bloggaamisessa pitäisi säilyä ilo ja kokeilunhalu. Muuten koko idea vääristyy.

    Siis ei mitään pakkoa.

    Mutta nyt on pakko käydä läpi vielä yksi veroehdotus. Olen jo sortunut syömään jäätelöä ja italialaisia mantelikeksejä, joita en ole syönyt kuukausiin.

    Kuittien kopioiminen täytyy yhdistää johonkin hauskaan kuten kielikasettien tai luuttumusiikin kuunteluun, jotta se tapahtuisi ohimennen.

    VastaaPoista