perjantaina, toukokuuta 26, 2006

Milloin aukeavat Kiiltomadon arkistot?

Kiiltomadossa on ihmetelty, miksi entiset osallistujat eivät ole tulleet mukaan keskusteluun. No, siinäpä ei ole ihmettelemistä, jos tietää, millainen Kiiltomato oli vielä vuosi pari sitten ja silloin tällöin aikaisempina vuosinakin. Poistettiin asiallisia puheenvuoroja ja kokonaisia ketjuja ja toisaalta annettiin joidenkin kirjoittaa ihan mitä hyvänsä. Joillakin keskustelijoilla oli tapana käskeä toisia menemään "hoitoon", jos nämä olivat eri mieltä. Sinänsä ymmärrettävä mielipide, sillä niinhän eri mieltä olevat "hoideltiin" entisessä itäisessä naapurimaassakin vielä jokin aika sitten.

Tallensin sekä monistettuina että tietokoneelle suuren joukon keskusteluketjuja, niin varmaan tekivät monet muutkin. Joitakin olen laittanut esiin tähän blogiin.

2 kommenttia:

  1. Ylläpidon vaativa tehtävä

    Eräs käräjätuomari määritteli haastemiehen virkakelpoisuuden: leveät hartiat ja leppoisa luonne.

    Olen seurannut netissä vain muutamaa keskustelupalstaa. Yhdessäkään tapauksessa en kadehdi ylläpidon tehtävää. Nimimerkkien takaa ulvotaan kuorossa milloin mistäkin asiasta lähinnä agressiivisesti. Auta armias miten ulina kiihtyy, jos ylläpito erehtyy sanomaan puolikkaankin poikittaisen sanan.

    Nämä netin kummalliset periaatteet muistaen voin sanoa, ettei Kiiltomato olisi juuri enempää voinut epäonnistua. Ylläpidon pitäisi pitäytyä roolissaan. Jos se rupeaa nyrket savessa inttämään mukana, se ei voi enää toimia ylläpitäjänä. Juuri näin kävi, ja inttämisestä tulistuneena seurasi sitten kokonaisten ketjujen poistamisia. Niitten mukana poistui kaikki yrityksetkin asialliseen keskusteluun.

    On kummallista, että varmin tapa saada riita aikaan on se, kun koulutetut ihmiset alkavat vapoaaehtoisesti puuhastella jonkin "hyvän asian", esim. lastensuojelun puolesta. Lienee niin, että loppututkintoon / väitöskirjaan pitäisi liittää jokin ihmisuhteiden alkeiskurssi. Ceterum censeo, tohtoreitten pitäisi suorittaa kaksi, kaikkien koulutettujen naisten kolme ja kaikkien kaunokirjailijoitten neljä kurssia. Me miespuoliset tietokirjailijat pärjäämme varmaan vähemmälläkin??????????

    VastaaPoista
  2. Kiiltomatoon eksyttyäni luin vertailun vuoksi myös Kiiltomadon aikaisempien vuosien keskusteluja, jotka olivat silloin kaikkien luettavissa.

    Näytti siltä, että Levolan aikaan kaikki oli sujunut hyvin. Keskustelut olivat korkeatasoisia, ja kirjoittajat edustivat erilaisia piirejä.

    Jostain syystä tilanne muuttui sitten täysin. Näytti siltä, että jokin ääriryhmä valtasi Kiiltomadon ja teki kaikkien muiden (sekä ylläpidon että muiden kirjoittajien) elämän hankalaksi.

    Kiiltomadon viimeiset vuodet ennen rekisteröintiä sattuivat aikaan, jolloin Suomen kulttuurielämä joutui kovaan muutokseen maailmanpoliittisten syiden vuoksi.

    Kiiltomadosta voisi tehdä kiinnostavan tutkimuksen.

    VastaaPoista