Kuva: Dover
Hanhensulka kirjoittaa uudesta näkökulmasta Lordista ja etenkin häneen liittyvistä sivuilmiöistä. Kuten Rauno Räsänen on viisaana miehenä meitä kanssabloggajiaan opettanut, laitan kommenttini omaan blogiinkin talteen.
Hyvin suuri osa ihmisiä varmaankin takertuu kvasihengellisyyteen, kuten kirjoitit, sillä kirkoissa on nykyään paljon hengettömyyttä ja suoranaista rappiota spirituaalisessa ja muussakin mielessä. Ravintoa spirituaaliseen nälkään ovat tuoneet populaarikulttuurissa etenkin Tolkienin ja Lewisin kirjat ja elokuvat.
Lordin mukaan hirviö on samaa luokkaa kuin Dracula ja Frankenstein. Minun mielestäni se liittyy yleisemminkin satuperinteeseen hirviöistä, joita maailmankirjallisuus on täynnä kansansaduista ja Odysseuksesta alkaen. Ainahan ihmisiä ovat kiinnostaneet hirviöt. Lue lisää blogistani.
En pidä Lordin musiikista enkä tarvitse hänen rooliasuaan tukemaan kvasihengellisiä tarpeita, mutta olen sitä mieltä, että ilmiönä Lordi on erittäin kiiinnostava. Se osoittaa Lordin (= Tomi Putaansuu) älykkyyttä ja luovuutta. Ja me suomalaiset hyödymme siitä monin tavoin.
Sivut
- Etusivu
- Vakoilijoita pikkukkaupungissa info Weebly
- Suomen Nuorisokirjailijat/Annna Amnell
- Lucia ja Luka (2013)
- Vaahteralaakson Aurora. Yhteispainos. Arvosteluja
- Anna Amnell: Vaahteralaakson Aurora. 2014 Kansi ja info
- Anna Amnell's historical novels
- Anna Amnell in Wordpress.com
- Art deco, vintage
- KOTISIVUBLOGI
- NOJATUOLIPUUTARHURI
- INFO & KAIKKI BLOGINI
- Broken Star -käsityöblogi
- Nukkekotiblogi Auroran talo
- Maria ja Jaakko. Suksimestarin suku
Minäkin teen käänteiset Räsäset ja panen kommenttini omalta saitiltani tänne.
VastaaPoistaJoo, näin kyllä hirviöpostauksesi. Tässä ei ole syytä unohtaa Grimmin veljeksiä, jotka kirjasivat omassa ajassaan kiertävät kansantarujen hirviöt lapsille "sopivaan" muotoon.
Ostin joitakin kuukausia sitten englanniksi joskus 1800-luvulla julkaistun kokoelman Grimmien satuja (First published in GB in 1853 under the title Grimm's Household Stories). Olivat paljon kovempia juttuja kuin aikanaan itselläni olleissa satukirjoissa. Vaikka kovia juttuja nekin olivat.
Lapset tarvitsevat pelottavia satuja, että oppivat ymmärtämään pelon merkityksen ja toisaalta erottamaan kuvitellun todllisuudesta ja pelkästään puhtaaksi viihteeksi.
Siksi joskus harmittaa näiden nykyisten lastensatujen kliininen puhtaus ja turvallisuus. Elämähän ei ole sellaista. Satutädit tekevät karhunpalveluksen lapsukaisille pumpulijutuillaan. Sedäthän eivät kai enää satuja kirjoittele?
Satusetiä löytyy täältä:
VastaaPoistaSuomen Nuorisokirjailijoiden nettimatrikkeli
http://www.nuorisokirjailijat.fi/
index.shtml
Grimmin veljeksistä on tehty elokuvakin.
VastaaPoistahttp://www.film-o-holic.com/arvostelut/ensi-illat/ab/brothers_grimm.htm