Ensimmäinen kuva.
Sitemeter näyttää, että minullakin oli täysin poikkeuksellinen kävijämäärä (visits yli 500, pageviews 1000) kuluneella viikonlopulla parina päivänä. Se johtui siitä, että satuin seisomaan ikkunan ääressä ja näkemään savun tuprahtavan taivaalle Helsingin ydinkeskustassa ja kasvavan rumaksi mustaksi patsaaksi, jonka vaiheista otin valokuvia digikameralla kuten tuhannet (sadat tuhannet?) muutkin. Kävin itsekin katsomassa muiden kuvia tästä harvinaisesta tuhopoltosta, joka kertoo Suomen muuttumisesta konkreettisella tavalla. Valokuvien ottaminen ja niiden katselu sekä asiasta puhuminen ja lukeminen on ollut kollektiivista terapiaa.
Tällaistahan näkee vain suuronnettomuuksissa ja sodassa. Olen nähnyt viimeksi Kyproksen sodassa samanlaista. Nyky-Suomesta kertoo paljon se, että tämän suuren tuhopolton jälkeenkin sytyteltiin tulipaloja eri puolilla Suomea "huvikseeen" ja etenkin se, että monet ovat puolustaneet rikoksen tekijää/ tekijöitä. Onko se merkki siitä, että ei todellakaan uskota enää olevan oikeaa ja väärää? Jos niin on, Suomestakin on tullut turvaton maa. Sillä on tietenkin monenlaisia seurauksia.
Mutta miksi laskuri oli poissa koko päivän ja miksi karttakaan ei näyttänyt vierailijoiden määrän nousua? Olivatko ne täysin ylikuormitettuja? Ja mitä tarkoittavat nuo sitemeterin 'visit' ja 'pageview' -termit?
Sivut
- Etusivu
- Vakoilijoita pikkukkaupungissa info Weebly
- Suomen Nuorisokirjailijat/Annna Amnell
- Lucia ja Luka (2013)
- Vaahteralaakson Aurora. Yhteispainos. Arvosteluja
- Anna Amnell: Vaahteralaakson Aurora. 2014 Kansi ja info
- Anna Amnell's historical novels
- Anna Amnell in Wordpress.com
- Art deco, vintage
- KOTISIVUBLOGI
- NOJATUOLIPUUTARHURI
- INFO & KAIKKI BLOGINI
- Broken Star -käsityöblogi
- Nukkekotiblogi Auroran talo
- Maria ja Jaakko. Suksimestarin suku
Olipa tosiaan suuri ero "normaaliajan" ja noiden kolmen päivän käyntien välillä SiteMeterillä.
VastaaPoistaSiteMeterin käyntilaskin toimii näin.
Kävijät lasketaan vierailijan osoitteen perusteella. Sama vierailija lasketaan uudeksi kävijäksi, jos tämän edellisestä käynnistä (eli sisääntulosta tai edellisestä sivun klikkauksesta on kulunut yli 20 minuuttia.
Page view laskin ottaa huomioon jokaisen kävijän klikkauksen erilliseen lastuun blogissasi. Jos katsot esim minun käyntiäni (kävijä 153.98.68.# 11:25:15) huomaat että page views lukema on 2 (tällä hetkellä, saattaa suurentua kun lopetan tämän session). Johtuu siitä, että tulin sisään blogiin JA klikkasin tämän kommentti-ikkunan auki.
Sinulla näyttää olevan (tällä hetkellä) keskimäärin 1.9 page viewta per kävijä.
SiteMeter on sikäli kiva, että se erottelee kävijä- ja pageview määrät.
Käyntiaika on nolla, jos kävijä tulee sisään mutta ei klikkaa mitään muuta blogissa. Minun käyntini kulunut aika on tällä hetkellä 4:37, koska klikkasin kommentti-ikkunan auki 4 minuuttia 37 sekuntia sisääntulon jälkeen. Eli käyntiaika on sisääntulon ja viimeisimmän klikkauksen välinen aika.
Eli 0 -aika ei välttämättä tarkoita lukematonta kävijää, lukemiseen on saattanut mennä vaikka tunti aikaa, mutta järjestelmä ei tiedä tätä jos kävijä ei klikkaa mitään muuta sinun sivullasi.
Eri laskimet laskevat eri asioita joten niiden antamia tuloksia ei voi suoraan verrata toisiinsa tietämättä tarkasti miten laskenta kussakin tapauksessa toimii.
Kartan kokonaislukema on mielestäni melko tarkasti oikea kävijämäärä saitilla, ja sen lisäksi se on hyvännäköinen ja antaa maantietellisen jakautuman mukavasti. Sinullakin on näköjään joku lukija käynyt Brasilian pääkaupungista.
Toivottavasti tämä auttaa.
Vielä tähän, että olit oikeassa arvioissasi siitä, että makasiinipalon etsijöitä on ollut paljon saitillasi. Näyttää viimeaikaisten "referals" -etsintöjen enemmistö olevan googlauksia makasiinipaloon. Toivottavasti ainakin osa jää pysyväksi lukijaksesi.
VastaaPoistaHanhensulka,
VastaaPoistakiitos jälleen neuvoista. Olen edelleen aika avuton näissä blogijutuissa.
Haluan rohkaista kuitenkin kaikkia muitakin "tietotekniikka-avuttomia" aloittamaan bloggaamisen.
Jokainen uuden asian oppiminen tuntuu suurelta tapaukselta. Se varmaankin huvittaa tietotekniikan ammattilaisia, mutta sen huvin suon heille mielelläni, ovathan he tämän kaiken keksineet muidenkin iloksi.
Turvattomuudesta ja maailman muuttumisesta: itse reagoin täältä kauempaa "Helsingin roihuun" aivan ylenmääräisen voimakkaasti, samoin oli käynyt toisessa maassa oleskelevalle ulkosuomalaiselle ystävälle. Kevyttä päänaukomista sain toki haikailustani kuulla, mutta uskon että makasiinien sijaan huoli ja hermostuminen liittyivätkin aivan muuhun. Kun kotirintamalla palaa näyttävästi, missä on enää turvallista? Tuhopolttaja ei ehkä ole aivan pahimman laatuinen terroristi, mutta kertooko tapahtuma jostain liikahduksesta asenneilmastossa? Onko lintukotomme katoamassa ja kuinka meille sitten käy? Mihin tässä voi luottaa?
VastaaPoistaDramaattista, mutta tällaisia tuntemuksia tosiaan heräsi, ja seison vielä viikko tapahtuman jälkeenkin niiden takana. Koti on pyhä ja kotikonservatismi vain kasvaa, kun maailmalle lähdetään. Jostain on pidettävä kiinni.
Kaima,
VastaaPoistaminä koin myöskin makasiinien palon merkittävänä muutoksena Suomessa.
Mehän emme tiedä vielä, kuka tai ketkä sen tekivät.
Mutta minusta on ollut kuitenkin hälyyttävintä se, että väkivaltaisuutta yleensäkin "ymmärretään" ja jopa ihaillaan. Onko se nuorten äänten kalastelua ja yleensäkin poliittista peliä, jossa päämääränä on puhujan oman uran edistäminen?
Monet psykologit puhuvat kyllä julkisesti perheen ja vanhemmuuden merkityksestä, mutta muuten perheen halveksiminen on edelleen aika yleistä.
Lapset muuttavat liian nuorina kotoa. Nuori aikuinenkin tarvitsee perheen ja suvun tukea sekä taloudellisesti että henkisesti.
Lisäksi, jos julkiseti julistetaan vuodesta toiseen, että ei ole oikeaa eikä väärää, mikä estää sytyttämästä kaupunkia tuleen.
Rohkaisevaa on se, että terveintä puhetta on saanut lukea viime aikoina lehdistä nuorten toimittajien palstoilta.