lauantaina, kesäkuuta 11, 2005

Lihavia miehiä ja naisia

"Miehet ovat kaikki harvinaisen lihavia ja lihavuus yleensä sitä lajia joka puistattaa katsojaa, tuo mieleen vesipöhön ja on enimmäkseen seurausta liiallisesta ryyppäämisestä,tuosta pahasta tavasta, johon monilla suomalaisilla tuntuu olevan taipumusta. Suomessa on kymmenittäin niin lihavia miehiä ettei yksikään englantilainen ikinä kykenisi niihin mittoihin rasvoittumaan, yksikin sellainen valloittaa koko vossikan penkin, ja hänen ranteittensa ja nilkkojensa rasvapoimut vaikuttavat täysin uskomattomilta ensi kertaa nähtyinä; katsoja jää ihmettelemään miten mikään tuoli, mitkään kiesit saattavat kestää moista painoa. Suunnattoman lihavat miehet ovat varmasti epämiellyttävimpiä Suomen omituisuuksien joukossa."

Näin kirjoittaa Mrs. Alec Tweedie kirjassaan "Matkalla Suomessa 1896".

-C- kirjoittaa blogissaan laihdutuslääkkeistä. Suurin osa meistä laihduttaa koko ajan. Mikä meitä oikein lihottaa?

Beale Street, Memphis, Tennessee. Siellä alkoi blues. Siellä on myös vuonna 1876 perustettu A. Schwabin tavaratalo, jossa näin maailman suurimmat miestenhousut. Mutta nekään eivät olleet tarpeeksi suuret eräälle asiakkaalle, kertoi tavaratalon omistaja herra Schwab. Amerikkalaisia moititaan erityisen lihaviksi. Montignac moittii amerikkalaisen ruokavalion leviämistä syyksi lihavuuteen. Mutta onko se totta?

Vanhoista maalauksista ja kirjoista ilmenee, että lihavia on ollut aina. Suomessakin oltiin lihavia kauan ennen hampurilaispaikkojen tuloa Suomeen, kuten Ethel Brilliana Tweedyn kirjasta käy ilmi. Kuitenkin tuntuu siltä, että lihavia ihmisiä on nykyään vielä enemmän kuin ennen.

Monia ihmisiä lihottaa stressi. Olisiko mahdollista, että kaikki maailman huolet lihottavat meitä? Koskaan ennen eivät ole koko maailman onnettomuudet, sodat ja muut tragediat tulleet yhtä nopeasti kaikkien tietoisuuteen. Syömmekö me kaikki suruumme?

8 kommenttia:

  1. Siltä se nyt just tuntuu. Plus omat kiireet ja murheet ja huono omatunto ja väsymys, joista merkittävin lienee huono omatunto rempsallaan olevasta kodista. Töitä olisi niin paljon ettei tiedä mistä päin alkaisi ja sitten ei ala yhtään mistään. Kaikki ikään kuin kaatuu päälle, ruokakin. Siitä saa nopeasti korvaavaa energiaa ahdistukseen tai niin sitä ainakin kuvittelee. Minäkin laihdutan nyt ja olen parhaillaan aivan pullollaan kaikenlaisia salaatteja, ettei nälkä pääsisi yllättämään.

    VastaaPoista
  2. Miesten lihavuus hyväksytään aivan eri tavalla. Naisen pitäisi olla langanlaiha, mutta mies saa olla rauhassa tukevampi.

    Pirkko

    VastaaPoista
  3. ennen isot (ei lihavat) emännät edustivat vaurautta, talossa syötiin mitä tahdottiin, torpassa mitä käsiin saatiin. syöminen oli siis voiman näyte.Ranskan hoveissa ja kai muuallakin oli usean päivän kestäviä syöjäisiä, oksennettiin välillä, että mahtui lisää herkkuja. syöminen oli oraalista orgiaa. nykyihmiset syövät usein pois tyhjyyttä. ei ehkä ole yhtä syytä. luulen.

    VastaaPoista
  4. Ruokailu on myös yhteenkuuluvuuden tunnetta ja juhlaa.:) Olen juuri kattamassa pöytää mieheni kanssa.

    Illalla juhlimme sitä, että läheinen sukulaisemme on tullut käymään Suomessa maapallon toiselta puolen.

    Pirkko

    VastaaPoista
  5. Paljon syödään suruun, täytetään tyhjää kohtaa tai syödään vain "väärin". Light-tuotteita on aina vain enemmän, muttei ne taida ole tie keveyteen..

    Kirjoitetaankohan vielä tuonkaltaisia matkakirjoja, joissa kuvaillaan tarkasti alkuperäisväestön fyysistä olemusta..? En ole itse sellaiseen törmännyt.

    t: -C-

    VastaaPoista
  6. Kyllähän amerikkalaisia kuvataan sekä lehdissä että kirjoissa vastaavalla tavalla. Jonkun muun kansallisuuden kohdalla sitä pidettäisiin rasismina.

    Amerikkalaisista on tullut sallittu syntipukki aivan niin kuin juutalaiset olivat ennen toista maailmansotaa.

    Pirkko

    VastaaPoista
  7. Minusta on vaikea ajatella jotain kokonaista kansaa syntipukkina, koska se kansa koostuu kuitenkin monenlaisesta yksilöstä.

    Amerikkalaisessa elämänmenossa on itseäni miellyttäviä piirteitä, ne ovat tietysti mielikuvia, en ole koskaan käynyt siellä.

    t: -C-

    VastaaPoista
  8. USA on niin suuri, että siitä ei pitäisi ehkä puhua ollenkaan yhtenä "kansana". Ennemminkin sitä pitäisi verrata Eurooppaan, jossa asuu monenlaisia ihmisryhmiä.

    Pirkko

    VastaaPoista