torstaina, kesäkuuta 02, 2005

Blogisiskot

Ensimmäinen Blogisisko-kirjoitukseni (6/2005)
Olen antautunut. Blogalisaatio on vallannut minutkin. Blogeissa ravaaminen on vetäissyt mukaan blogosfääriin. Joku voisi sanoa, että blogomania on vallannut minut. Mutta en ole yksin.Bloggaajia on näinä aikoina yli 10 miljoonaa, kertoo eräs amerikkalainen naisten nettijulkaisu. Tarkoittaneeko tämä pelkästään Amerikkaa vai koko maailmaa?

Minusta on tullut Blogisisko. Sama nettijulkaisu kertookin, että 56 prosenttia bloginpitäjistä on naisia. Vaikka suurin osa bloggaajista on nuoria, uskollisimpia lienevät aikuiset naiset. Blogit ovat yksi keino luoda naisverkostoja.


Bloginpitäjät kirjoittavat blogeihinsa keskimäärin kerran kahdessa viikossa. Aika yllättävää? Se blogiverkosto, jossa olen käynyt, on paljon aktiivisempaa. Ehkäpä nämä uudet kommunikaatiokeinot, kännykkä ja internet, sopivat meille muuten niin vähäpuheisille suomalaisille.

Blogin aloittaminen on vaikeaa. Tähän asti olen selvinnyt yksin. No, täytyy tunnustaa: on ollut yksi käynti Kirjailijan häiriöklinikalla. Muuten en olisi edes tässä vaiheessa. Onko olemassa helppoja sääntöjä bloggaamiseen? Tällä menolla tämä blogi on pitkään ns. riisuttu malli ilman linkkejä. Kiitos teille kaikille, jotka olette olleet innostamassa.


10 kommenttia:

 1. Nyt toimii. Tervetuloa!

  VastaaPoista
 2. P.S.

  Sinun kellonaikasi on tunnin edellä?

  Petra

  VastaaPoista
 3. Onnea siis uudelle blogistille!

  Älä nyt kuitenkaan ihan kokonaan hylkää meitä rihmastolaisia; on ollut ilo lukea hurjasti tietoa sisältäviä kommenttejasi!

  Petra

  VastaaPoista
 4. Ei kun siis kaksi tuntia.

  tekniikan ihmelapsi Petra

  VastaaPoista
 5. Huh, nyt pitää siis oppia korjaamaan kellonaikakin. Kiitos, kun kerroit.

  VastaaPoista
 6. 10 miljoonaa on länsimaisten blogien lukumäärä. Viimeisimpien arvioiden mukaan blogeja on maailmassa 50-60 miljoonaa.

  Tervetuloa joukkoon; Suomessa ei ole yhtään liikaa bloggaajia. Pikemminkin liian vähän :)

  VastaaPoista
 7. Janne,
  kylläpä Sinulla on uskomattoman kiinnostavat blogit ja nettisivut.
  Kun olen toipunut tästä alkujärkytyksestä, alan vähitellen opetella myös niiden avulla tätä uutta maailmankieltä, sitä miten todella käyttää tietokonetta.

  Tällä hetkellä mietin, miten oppisin laittamaan linkkejä niin, että ne eivät laita tekstiä täysin sekaisin, niin kuin kävi tänään.

  Kaiken vaivan korvaa kuitenkin ilo siitä, että on opettelemassa jotain täysin uutta.

  VastaaPoista
 8. Huomautus vuonna 2014: Alkuaikoina kommentoin myös etunimellä Pirkko, jota perheeni ja ystäväni käyttävät.
  Info ja kaikkien blogieni päivittyminen
  http://amnell-anna.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. OLen poistanut joitakin kommentteja

  VastaaPoista