sunnuntaina, heinäkuuta 17, 2011

Ihanneloma

Ihanneloma? Millainen se on? Pää ja kädet levossa? Pää levossa, kädet poimimassa marjoja? Kerran vietin ensimmäisen lomaviikon pelkästään neuloen, istuin iso flanelliyöpaita päällä sängyssä ja tunsin olevani zombi. Minulla oli ollut sinä talvena hyvin vaikeita teini-ikäisiä oppilaita.

Joillekin marjojen poimiminen on lepoa sielulle ja aivoille. Oli aikoja, jolloin luin aina lomalla Agatha Christien kirjat tai Kadonnutta aikaa etsimässä tai jotain muuta, mikä heitti matkalle toiseen maailmaan. Usein ensimmäinen asia, mikä tehdään loman alkaessa, on siivoaminen ja kaappien järjestely. Vähän sama juttu kuin silloin, kun jäädään eläkkeelle.

Kun kirjoittamisesta tuli työtä, tuntuu, ettei ole ollut enää lomaa ollenkaan. Vaikka kirjoja valmistuu harvoin, aiheita ja suunnitelmia on aina mielessä. Aina voi muokata keskeneräisiä käsikirjoituksia. Matkat ovat enimmäkseen aineiston keräämistä. Toisinaan kuitenkin nähtävyydet ovat niin suuria, niin yllättäviä, niin kauniita, että unohtaa kaiken muun. Kotiäitinä ollessani pidin yhden vapaaillan viikossa. Menin perjantai-iltaisin Rikhardinkadun kirjastoon ja luin tuntikausia lehtiä ja kirjoja. Alussa kuulin aina korvissani herttaisia ääniä, jotka sanoivat: äiti! äiti!

Onko bloggaaminen tai valokuvien ottaminen työtä vai harrastusta, lepoa vai stressiä? Pitääkö lomalla vastata puhelimeen?
Posted by Picasa

2 kommenttia:

  1. Minusta bloggaaminen on harrastusta ja lepoa, pääasiassa, mutta voi siitä sressinkin.;)

    VastaaPoista
  2. Osittain työtä osittain hupia. Valokuvien ottamisen pidän vain harrastuksena. En ota siitä stressiä.

    Bloggaamisessa on nyt ongelma. Minulle tuli jokin kokeiluversio Bloggerin Hallintapaneeliin. Mitä ajattelette siitä?


    On vaikeaa päästä siitä muihin blogeihin, joten päädyn kirjoittamaan melkein kaiken tähän. Voin kyllä lähettää helposti kuvia Flickristä muihin blogeihin, pölyttömiin albumeihin.:)

    Olen kirjoittanut paljon, sillä opettelen samalla uuden tietokoneen ja uuden kameran käyttöä.

    VastaaPoista