torstaina, syyskuuta 22, 2005

Erilainen nukke

Muslimityttöjen ei tarvitse enää lekkiä barbeilla, sillä heille on kehitetty oma muslimiarvoja kunnioittava nukke.

Tämän päivän International Herald Tribune kertoo tästä nukesta, jonka kuva on päässyt suorastaan etusivulle. Nukke on suurin piirtein Barbien kokoinen, tummasimäinen ja herttaisen näköinen. Nimi tarkoittaa jasmiinia. Nukella on tumma päällystakki ja päähuivi kaupassa ostettaessa, mutta hänellä on myös muita kauniita vaatteita kotioloissa käytettäviksi. Ja tietenkin nukella on kaksi ystävää.

Tästä syyrialaisesta nukesta on tullut suosittu muslimimaissa. Nukelle voi ostaa jopa vaaleanpunaisen rukousmaton. On muitakin hunnutettuja nukkeja: mm iranilainen Sara ja amerikkalainen Razanne, joka on tarkoitettu länsimaisille muslimitytöille. Poikaystävää ei tälle nukelle ole tiedossa, mutta lääkärin ja opettajan asuiset nuket ovat tulossa rohkaisemaan tyttöjä näihin arvostettuihin ammatteihin. Suosikkinukelle on oma laulukin "Olet kohta minun luonani ja voin kertoa sinulle kaikki salaisuuteni."

2 kommenttia:

  1. Hauska idea!

    VastaaPoista
  2. Niin minustakin. Oli hauskaa lukea tällaista myönteistä ja mukavaa. Lapset ovat innoissaan nukesta, joka on samanlainen kuin he. Heillä on tämän nuken kuva vaaleanpunaisessa koulurepussaan jne.

    Pirkko

    VastaaPoista