maanantaina, elokuuta 08, 2005

Pennsylvania Dutch Quilt. Elämäni suurin ristipistotyö.5 kommenttia:

 1. Ooooooooooh!

  Huokailen täällä peittosi kauneuden edessä!

  Eihän tuollaisen kaunokaisen päälle kehtaisi koskaan kellahtaa lepäilemään, jos se olisi sängyn päällä.

  Olen menttänyt sydämeni melkein kokonaan tilkkutöille. Varsinkin amishien värien käyttöä ihastelen. Heidän töissään yhdistyy koruttomat mallit kuvituksellisiin väripaletteihin.

  Jos pääsen kirjakaupassa valloilleen, ostan sieltä kaikki aiheeseen liittyvät kirjat ja lehdet. Kotiin saavun aina pää suristen kymmeniä malleja, joita suunnittelen amerikkalaisista malleista.

  Huokailen täällä vieläkin ihastuksesta peittosi vuoksi : )

  VastaaPoista
 2. Minäkin huokailen ja ihmettelen, miten olen voinut tehdä joskus noin paljon ristipistoja.

  Keskiaikaismallinen ristipistotyöni (Dame a la licorne/"L'ouie") tuli melkein valmiiksi kahdessa viikossa, mutta on nyt kesken. Olen päättänyt muuttaa yhden värin enkä ole siitä aivan varma.

  VastaaPoista
 3. Todella hienoa työtä, en luule nähneen peittoa tehty ristipistotyöllä. Amishien tilkkutyöt ovat erikoisia. Monta vuotta sitten kun olin kotona pienten lasten kanssa, innostuin tekemään pikku esineita esim. tyynyn päällys ja pojan liivi tilkuista, koneella todella. Arkussa on vielä keskentekoinen jakku jonka aloitin itselleni - semmoiset työt jäivät kun menin takasin taiteilijan urakkaan!

  VastaaPoista
 4. Olen nähnyt yhteensä kolme noita ristipistotäkkejä.

  Yhden niissä myyjäisissä, sitten omani ja kolmannen eräässä torontolaisessa taidegalleriassa. Se oli hyvin kallis. Omaani en myisi tietenkään mistään hinnasta.

  Kyllä niitä on varmaankin paljon Yhdysvalloissa.

  Kai huomasit, että en ole tehnyt tikkausta itse. Siinä on hieno höyhenmalli reunassa. Alkuperäisessä ei ollut niin vaativaa mallia.

  VastaaPoista
 5. Kerrassaan mahtava sinun peittosi! Ihan täällä on sanaton sen edessä.

  Todella upea!!!!!

  VastaaPoista